Bir hava yolu şirketinde bir yıl içinde birden fazla rezervasyon yaptırdıysanız muhtemelen sık uçanlara yönelik mil programlarından birine kaydolmuşsunuzdur. Neden olmasın? Zaten iş amacıyla uçmanız gerekiyorsa ilerideki bir yolculuk için ödül kazanma fırsatınız olacaktır. Bu arada, kaydedilmiş kredi kartınızı kullanarak ilave mil de kazanabilirsiniz – bu hem size, hem hava yolu şirketine hem de kredi kartı şirketinize kazanç sağlayan bir programdır.
Google Developer ekibi yakın zaman önce Material Design Lite, ya da kısaca MDL, adı verilen Materyal Tasarım sitillerinde bir bileşenler kütüphanesi yayınladı. Bu kütüphane butonlar, formlar ve gerçekten isteyebileceğiniz diğer her şey gibi çeşitli web tasarım bileşenleriyle dolu bir kütüphanedir. Kullanılmasını son derece esnek hale getirmek için bu kütüphanenin framework-agnostik olmasını düşünülmüş. İlave olarak, önemli faydalarından biri “standartlara uygun CSS, HTML ve JS” ile geliştirilmiş olmasıdır. Şu ana kadar gayet iyi.
Çoğunuz için “geleneksel web tasarımı” bir ölçüde tezat içeren bir ifadedir. Bazı açılardan, web tasarımı geleneksel olamaz çünkü hayatımıza sadece 20 yıl önce girmiştir. Bunun yanında, bu geçen 20 yıl boyunca o kadar hızlı ve o kadar tutarsız şekilde gelişme gösterdi ki, yerleşik bir “geleneksel” dönem tanımlamamın hiçbir yolu yoktur. Böyle bir yol olsa bile günümüzdeki bir web sitesi tanımı geleneksel olarak kabul edilemez çünkü modern web siteleri önceki sitelere kıyasla radikal farklılıklar göstermektedir.
Responsive web tasarım, daha büyük sayfa düzenine sahip siteler, özelleştirilmiş fotoğraflar, gizli ve açılır menüler gibi günümüz trendleri, yüksek kaliteli tasarımlar için yeni normlar getirmiş olup web tasarımında ileriye doğru önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. Ancak, büyük resme bakıldığında, bu değişikliklere önemli demek zordur ve bunlar internetin ortaya çıkışından beri mevcut olan bir web kullanım sistemine dayanmaktadır. Bildiğimiz şekilleriyle geleneksel web siteleri eskimektedir. Bunun neticesinde, günümüz web tasarımlarının sonu gelecek ve buradan geri dönüş olmayacaktır.
UX Dergisi’nin müdürü ve Box UK’in tasarımcısı Tom Evans, gelecekteki giyilebilir cihaz tasarımları ile ilgili fikirlerini paylaşıyor.
Giyilebilir cihazlar hayatımızda kalıcı olduğuna hiç şüphe yok. Peki sizce bizim için ne kadar önemli olacaklar ve önümüzdeki 5 yıl boyunca nasıl bir gelişme kaydedecekler?
Ülkemizde ve dünyada şu anda en yaygın şekilde kullanılan mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp bugün tarihi bir duyuru yaptı. Bu duyuru içerisinde WhatsApp ilk defa masaüstü web uygulamasını yayınladığını ilan etti. Gün içerisinde WhatsApp resmi blogunda yapılan duyuruda; Android, Blackberry ve Windows Phone kullanıcılarının WhatsApp mesajlaşma uygulamasına sadece mobilden değil artık webden de ulaşabileceği yer alıyordu. Böylelikle, artık hem webden hem de mobilden aynı hesap ile WhatsApp kullanımı mümkün olacak.
Hareketler ve Animasyonlar, Mobil Uygulama Tasarımları Açısından Oyunları Nasıl Değiştiriyor?
Bu makalede, UXPin – The UX Design App’den Chris Bank, interaktifliğin mobil uygulamalardaki önemini ve bunun mobil tasarımlar üzerindeki etkisini ele alacak. Bu konunun 50 yeni mobil uygulamanın tek tek incelenerek ele alınmış halini Mobile UI Design Patterns 2014 adlı ücretsiz e-kitap’ta bulabilirsiniz.
Birçok yeni kullanıcı ara yüzü tasarımının arkasında, hareketlerde ve animasyonlarda gerçekleşen değişimler yatmaktadır.
-Ücretsiz- uygulamalar içerisinde saklanan -gizli- masraflardan nasıl korunacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda "uygulama içi satın alma nedir?" sorusuna yanıtlar bulacaksınız.
Soygun: Bunun sebebi size bedava olarak lanse edilen bir oyunun size hiçbir maliyet açmayacağı anlamına gelmemesidir. Bazı firmalar, iPad, iPhone ve iPod Touch modelleri için bu ve benzeri uygulamalar geliştirmektedirler. Medya ve teknoloji inceleme sitesi olan Common Sense Media uygulama ve oyun yöneticisi Jinny Gudmundsden, oyun içinde bu gibi geliştirmeler satın alınarak, oyuncuların oyunlarda daha kolay ilerlemeleri sağlanmaktadır.
1 dakikada internette nelerin olduğu, kullanıcıların hangi içerikleri tükettiği ya da hangi içerikleri ürettikleri her dönemde en merak edilen konuların başında gelmiştir. Her zaman sunumlarda ya da önemli toplantılarda bu konulara değinilir ve internetin geçmişi ile ile nereye doğru evrildiğine dair fikirler sunulur. Google, Facebook, Twitter, WhatsApp, Pinterest, Pandora... Bir çok mobil uygulamaya, internet platformuna ya da sosyal ağa dair verileri ise bu yazının devamında yer alan infografikte bulabilirsiniz.