CREAMIVE Pazarlama ekibi, Pazarlama Reklam Blogu ile dijital dünyadaki pazarlama olaylarını paylaşıyor ve pazarlama hakkında tecrübeleri aktarıyor.
Kurumsal şirketler kendilerini çok iyi anlatabilme özelliklerine de sahip olmalıdırlar. Düşünsenize, kurumsal olduğunu iddia eden bir firma var ama internet sitesi çok eski ve kötü durumda. Sitesindeki hakkımızda sayfası ya da şirket tanıtım dosyası okunamaz halde. Hemen aklınızda böyle bir şirketi ve internet sitesini canlandırıyorsunuz değil mi? Umarız bu sizin şirketiniz değildir :)
Firmaların tanıtım sunumlarının nasıl olması gerektiğine dair çeşitli ipuçlarını paylaşmak istedik. Dileriz sizin için de faydalı bir içerik olacaktır. Şunu da söylemek isteriz ki müşterilerimiz için hazırladığımız birçok tanıtım dosyası ve sunumunda bu tavsiyeleri kendimiz için de uyguluyoruz. Bazı firmalarsa bünyelerinde kreatif metin yazarları olmadığı için metin üretmekte zorlanabiliyorlar ve alakasız içerikler hazırlıyorlar. Hatta kendileri de bu içeriklerden çok rahatsız olabiliyorlar ve beğenemiyorlar. Bunun da farkındayız.
Google, geçtiğimiz 1-2 sene içerisinde local search yani yerel arama konusunda devrim niteliğinde bir çalışma yaptı. Bu sayede artık belli bir alanda arama yaparken, size yakın olan işletmeleri daha fazla göstermeye başladı. Yani siz Balıkesir’de web tasarım firması arıyorsanız, size Balıkesir web tasarım firmaları daha fazla görünür oldu. Böylelikle, aslında kullanıcılar ilk sayfalarda sadece İstanbul ya da diğer şehirlerin firmalarını görürken şimdi arama yapılan şehirlerdeki firmalara biraz daha öncelik veriliyor.
İnternetin ve özellikle de sosyal medyanın hayatımızda çok fazla yer edinmeye başlamasıyla birlikte her geçen gün binlerce yeni blog açılıyor. Ancak birçok blog yazarı ya da blogger tam olarak teknik konulara hakim olamadıkları için bir süre sonra sıkılıyorlar ya da zorunluluktan dolayı blog yazmayı bırakıyorlar. Biz de bunun farkına vardığımız için birçok blogger arkadaşımıza ücretsiz domain sponsorluğu vermeye başladık. Aslında bunu çok uzun zamandır yapıyorduk ancak gelen talepler nedeniyle bunu sitemizde de paylaşmak istedik. Evet, sen, blogger! Kendi alan adınla yani domaininle yayın yapmak ister misin? creamive.blogspot.com ya da creamive.wordpress.com yerine sen de creamive.com gibi bir isimle yayın yapabilirsin. Hem de Blogspot’un ya da WordPress’in hiçbir özelliğini kaybetmeden, her şey eskisi gibi devam edecek. Tek bir farkla, o da yeni alan adınla. Ziyaretçilerine ya da sevdiklerine blogunu daha kolay ve kısa bir şekilde söyleyebileceksin.
Bir hava yolu şirketinde bir yıl içinde birden fazla rezervasyon yaptırdıysanız muhtemelen sık uçanlara yönelik mil programlarından birine kaydolmuşsunuzdur. Neden olmasın? Zaten iş amacıyla uçmanız gerekiyorsa ilerideki bir yolculuk için ödül kazanma fırsatınız olacaktır. Bu arada, kaydedilmiş kredi kartınızı kullanarak ilave mil de kazanabilirsiniz – bu hem size, hem hava yolu şirketine hem de kredi kartı şirketinize kazanç sağlayan bir programdır.
E-posta tasarımı insanı pek fazla heyecanlandırmayabilir. Ancak, tasarım çalışmalarının bu türünde olan çok sayıda iş, freelance çalışan ve hatta tasarımcı olanlar için çok önemlidir. Mail tasarımı, marka çalışmalarının hiç olmadığı kadar büyüyen ve hiç olmadığı kadar önemli bir parçası haline gelmiştir.
Mail tasarımı potansiyel müşterilere veya alıcılara gönderdiğiniz mesajın başarılı veya başarısız olmasını belirleyebilir. Her e-postanın güçlü bir framework’ü ve çarpıcı bir tasarımı olmalıdır. Doğru kaynaklar ve araçlarla bu iş düşündüğünüzden daha kolay olabilir.
Çok ekranlı bir dünyada yaşadığımız bir sır değil. Gerçekte, Google’ın bir araştırmasına göre TV izleyicilerinin yüzde 77’si aynı anda başka bir aygıt daha kullanmaktadır. Bu kullanım arama motorlarında aramaya, alışveriş yapmaya, tweet atmaya ya da Facebook’a yazmaya kadar değişiklik göstermektedir. Bu davranışların ve kullanıcıların sosyal medya platformlarındaki tepkilerinin izlenmesi size TV reklam çabalarınızın nasıl sonuç verdiği hakkında görüş sağlayabilir.
Ticarete odaklanmış site sahipleri, öngördükleri bütçeleriyle e-ticaret sitelerinin bir şekilde ziyaretçi edinmesini amaçlar ve duruma göre başarılı da olurlar. Sitede satılan ürünlerin modellerinden fiyatlarına, site web tasarım çalışmalarının verdiği güvenden ödeme kanallarına kadar birçok nokta müşteriyi alıp almama konusunda etkiler. Eğer e-ticaret sitesinin sahibi tüm bu aşamalarda yeterli olduğunu düşünüyorsa, mutlaka göz önünde bulundurması gereken bir nokta daha gelir: O da tanıtımdır. Yani reklam ve pazarlama faaliyetlerinin nasıl yapıldığı...
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileri ile olan ilişkilerini derinleştirmek ve zenginleştirmek suretiyle satışlarını arttırmak amacıyla müşterileri ile olan etkileşimlerini yönetmek, kaydetmek ve değerlendirmek için kullandığı uygulamaları, stratejileri ve teknolojileri ifade eder.
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileriyle olan iş ilişkilerini iyileştirmek, müşteri sadakatinin sağlanmasına yardımcı olmak ve satışları arttırmak hedefiyle müşteri yaşam döngüsü boyunca müşteri etkileşimleri ile verilerini yönetmek ve analiz etmek için kullandığı uygulamalara, stratejilere ve teknolojilere verilen bir addır. CRM (Customer Relationship Management – Müşteri İlişkileri Yönetimi) sistemleri farklı kanallar – veya müşteri ve şirket arasındaki temas noktaları – üzerinden müşterilere ilişkin bilgilerin derlenmesine yönelik olarak tasarlanırlar. Bu kanallar ve temas noktaları şirketin web sitesini, telefonlarını, canlı sohbet hatlarını, doğrudan e-posta gönderilmesini, pazarlama materyallerini ve sosyal medya kanallarını içerebilir. Ayrıca, CRM sistemleri müşteriyle karşı karşıya gelen personele müşterinin kişisel bilgilerinin, satın alma geçmişinin, satı alma tercihlerinin ve kaygılarının detaylarını da sağlayabilir.
Peter Thiel, Zero to One (Sıfırdan Bire) adlı kitabında tekelcilerin yasal düzenleyicilerin dikkatini kendi üzerlerine çekmemek amacıyla gerçekten olduklarında daha başarısızmış gibi davrandıkları için tespit edilmelerinin kimi zaman zor olduğunu ileri sürmektedir. Diğer tarafta, tekelci olmayanlar pazarlarını dar şekilde tanımlayarak ve agresif öz-pazarlama ile kendilerini gerçekte olduklarından daha büyük göstererek kendilerini kamuoyu önünde şişirmektedir.
İçerik pazarlama marka farkındalığının arttırılması, müşteri ilgisinin oluşturulması, güvenilirlik inşa edilmesi ve ilginin satışa dönüştürülmesi dahil çeşitli hedeflere ulaşılmasını sağlayabilir. Bu yazıda güven oluşturan ve potansiyel müşterilerin kendinize çekilmesine yardımcı olan B2B içerik pazarlama unsurlarına göz atacağız.
İlk olarak istatistiklerle başlayalım (bizim favorimiz olan ve pazarlamacılar için gerçekten anlam ifade eden konu).