İnternetin ve özellikle de sosyal medyanın hayatımızda çok fazla yer edinmeye başlamasıyla birlikte her geçen gün binlerce yeni blog açılıyor. Ancak birçok blog yazarı ya da blogger tam olarak teknik konulara hakim olamadıkları için bir süre sonra sıkılıyorlar ya da zorunluluktan dolayı blog yazmayı bırakıyorlar. Biz de bunun farkına vardığımız için birçok blogger arkadaşımıza ücretsiz domain sponsorluğu vermeye başladık. Aslında bunu çok uzun zamandır yapıyorduk ancak gelen talepler nedeniyle bunu sitemizde de paylaşmak istedik. Evet, sen, blogger! Kendi alan adınla yani domaininle yayın yapmak ister misin? creamive.blogspot.com ya da creamive.wordpress.com yerine sen de creamive.com gibi bir isimle yayın yapabilirsin. Hem de Blogspot’un ya da WordPress’in hiçbir özelliğini kaybetmeden, her şey eskisi gibi devam edecek. Tek bir farkla, o da yeni alan adınla. Ziyaretçilerine ya da sevdiklerine blogunu daha kolay ve kısa bir şekilde söyleyebileceksin.
İnternet dünyasındaki gelişmelerle birlikte artık kullanıcılar sadece izleyici değil, aynı zamanda da katılımcı olmak istiyorlar. İlk olarak Web 2.0 teriminin yani sosyal medya platformlarının hayatımıza girmesiyle internet kullanıcıları içerik üretmeye başladılar. Sonrasında da blog açılabilecek WordPress, Blogspot gibi platformlar popülerleşti. Facebook, Twitter, Instragram gibi sitelerde hesap oluşturmak çok kolayken WordPress ya da Blogspot açmak biraz daha zordur. Biz de bu yazımızda blog nasıl açılır sorusunu detaylarıyla birlikte anlatacağız.
Ticari olarak mı yoksa hobi olarak mı blog açmak istiyorsunuz? Öncelikli soru bu olmalıdır. Sonrasında da genel olarak isteğinize yönelik var olan temalara göz atabilirsiniz. Eğer hangi amaçla site kurmayı planladığınızı belirlemediyseniz, sonraki aşamalarda zorluk yaşayabilirsiniz.
Bu yazımızda kaliteli ve kreatif web tasarım firması nasıl seçilir ve kurumsal web yazılım şirketlerinin özelliklerine değineceğiz. Hem CREAMIVE neleri düşünüyor bunları okuyucularımıza aktaracağız hem de sektörde neler oluyor ve neler olmalı konularında da bilgiler paylaşacağız. Haydi gelin birlikte konumuzu detaylandırmaya başlayalım.
İyi resimler harika bir web sitesi ortaya çıkarmanın kilit bir parçasıdır. Ama kullanılacak resimleri bulmak kimi zaman zor olabilir. Fotoğrafları kendinizin çekmesi, bir fotoğrafçıdan ya da fotoğraf depoları bulunan bir siteden resimler satın almak veya ücretsiz olarak kullanılabilecek resimler bulmak seçenekleriniz arasındadır. Bu yazıda son seçeneği yani ücretsiz stock photo bulma kısmını detaylı şekilde inceleyeceğiz.
Herkesin kamu kullanımına açık ücretsiz fotoğraflar bulabileceği çeşitli yerler vardır. Bu resimlerin çoğu creative commons lisansı kapsamındadır (sadece uygun şekilde kaynak belirtmek gerekir) ya da kamuya mal olacak kadar eskidir (bu durum bir resim üzerindeki telif hakkı ortadan kalktığında gerçekleşir).
O halde herhangi bir ücretin söz konusu olmadan harika resim depoları bulabileceğiniz 8 siteyi gelin birlikte inceleyelim. İyi avlar!
Teknolojinin giderek ilerlediği, çağın bilişim ve internet devrine dönüştüğü günümüzde, gerek kişisel gerek kurumsal bazlı internet siteleri ortaya çıkmaktadır. Bu sitelerin pek çoğu aslında çok kolay ve basit yöntemler ile açılmaktadır. Sadece web sitesi açmak için bile bir takım ücretsiz araçlar ve siteler bulunur. İşte tam da bu noktada internet sitesi açma ve site kurma konuları merak edilir.
Kolay ve basit bir şekilde ücretsiz web sitesi kurulumları yapılabilir. Bu kurulumlar öncesinde web sitesinin tasarımı, ara yüzleri, domain ve hosting işlemleri de öncelik taşır. Peki, web siteleri temel olarak nasıl kurulurlar? Bu yazımızda genel olarak site kurma aşamaları ve detayları yer alacak.
Büyük ticari gelişmelerin yaşandığı günümüz dünyasında, kurumsal tanımını birçok yerde duyuyoruz. Basit bir şekilde açıklamak gerekirse kurumsal; belirli ilkelere bağlı kalmak, belirli kurallar dahilinde hareket etmek ve kararlar almak, her hamleyi önceden hesaplayarak harekete geçmek gibi kriterlerden oluşur. Bu yazımızda kurumsal ne demek konusuna değineceğiz.
Kurumsal şirket, önceden belirlenmiş yönetim ilkeleri doğrultusunda yönetilebiliyor demektir. Bunu sadece yönetici birileri var diye anlamamak lazım. Kurumsal bir şirkette zaten insanların görev tanımları ve onlara verilen işlerin nasıl yapılacağı önceden tanımlanmıştır. Yani, bir firmadan satın alma yapıldığı zaman ürünün ya da hizmetin nasıl hazırlanacağı, faturanın kim tarafından kesileceği, ne zaman kesileceği, ne zaman teslim edileceği detaylarıyla birlikte bellidir. Bu kapasiteye sahip ve belirlenmiş sistemler içerisinde çarkların işlediği bir şirkete kurumsal şirket diyoruz.
İnternetin ilk piyasaya çıktığı 90’lı yıllarda insanlar tarafından tam olarak ne işe yaradığı anlaşılmasa da, internet ilerleyen yıllarda gelişerek kendini her alanda hissettirmeye başlamıştır. İlk olarak insanlar bilgisayarın tanımı ve işlevlerini keşfetmeye çalışırken daha sonraları web ve web sayfası nedir sorularına cevap aramaya başlamışlardır. İnternetin ilk zamanlarda kamu kurum ve kuruluşlarda kullanılması nedeni ile insanların internete ulaşımı bir hayli geç olmuştur. Özellikle de Türkiye’de internete girebilen cihazların ve bilgisayarların yurt dışından ithal edilmesi nedeni ile web sayfası hazırlama konusunda yeterli donanıma sahip olunamadı. Zamanla gelişmeler oldu ve web sayfaları konusunda şu anki duruma ulaştık. "Web sayfası nedir" konusuna yazımızın devamında değineceğiz.
Grafik tasarım görselleştirmek istediğimiz düşüncelerin metin ve görseller eşliğinde görülebilir hale gelme sürecidir. Grafik tasarım genellikle dijital ve basılı olmak üzere iki farklı amaç için yapılır. Dijitalde web tasarım, sosyal medya ve reklam tasarımları, banner, logo gibi başlıklar için kullanılır. Grafik çalışmalarının basılı materyallerde kullanıldığı alanlar ise kurumsal kimlik, afiş ve broşür, fatura, kartvizit, tabela, gazete, dergi ve benzeridir. Grafik tasarım görsel sanatların sahip olduğu hizalama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, denge, zıtlık gibi düsturlara uygun olarak hazırlanır. Bu özelliği nedeniyle de grafik tasarım bir sanat ögesi olarak da ifade edilebilir.
Arama motoru optimizasyonu ya da SEO olarak kısaca adlandırdığımız terim, internet sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkabilmesi için yaptıkları çalışmalara verilen addır. CREAMIVE SEO Ajansı olarak bizler de firmalara kurumsal SEO alanında hizmetler ve danışmanlık sunmaktayız. Arama motoru optimizasyonu danışmanlığı hem bireysel kişilerden hem de kurumsal firmalardan alınabilmektedir. Ancak, kurumsal SEO firmaları varken sıradan şahıslardan bu hizmeti almak çok büyük bir risktir çünkü yapılacak en küçük hatalar sitenizin Google tarafından yasaklanmasına yani banlanmasına neden olabilir. Böyle bir durum olursa da, o ana kadar verdiğimiz emekler ve harcadığınız tüm paralar kül olur gider. İşte bu nedenle de kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti almanız firmanız açısından daha sağlıklı olacaktır.