Kurumsal şirketler kendilerini çok iyi anlatabilme özelliklerine de sahip olmalıdırlar. Düşünsenize, kurumsal olduğunu iddia eden bir firma var ama internet sitesi çok eski ve kötü durumda. Sitesindeki hakkımızda sayfası ya da şirket tanıtım dosyası okunamaz halde. Hemen aklınızda böyle bir şirketi ve internet sitesini canlandırıyorsunuz değil mi? Umarız bu sizin şirketiniz değildir :)
Firmaların tanıtım sunumlarının nasıl olması gerektiğine dair çeşitli ipuçlarını paylaşmak istedik. Dileriz sizin için de faydalı bir içerik olacaktır. Şunu da söylemek isteriz ki müşterilerimiz için hazırladığımız birçok tanıtım dosyası ve sunumunda bu tavsiyeleri kendimiz için de uyguluyoruz. Bazı firmalarsa bünyelerinde kreatif metin yazarları olmadığı için metin üretmekte zorlanabiliyorlar ve alakasız içerikler hazırlıyorlar. Hatta kendileri de bu içeriklerden çok rahatsız olabiliyorlar ve beğenemiyorlar. Bunun da farkındayız.
Google, geçtiğimiz 1-2 sene içerisinde local search yani yerel arama konusunda devrim niteliğinde bir çalışma yaptı. Bu sayede artık belli bir alanda arama yaparken, size yakın olan işletmeleri daha fazla göstermeye başladı. Yani siz Balıkesir’de web tasarım firması arıyorsanız, size Balıkesir web tasarım firmaları daha fazla görünür oldu. Böylelikle, aslında kullanıcılar ilk sayfalarda sadece İstanbul ya da diğer şehirlerin firmalarını görürken şimdi arama yapılan şehirlerdeki firmalara biraz daha öncelik veriliyor.
İnternetin ve özellikle de sosyal medyanın hayatımızda çok fazla yer edinmeye başlamasıyla birlikte her geçen gün binlerce yeni blog açılıyor. Ancak birçok blog yazarı ya da blogger tam olarak teknik konulara hakim olamadıkları için bir süre sonra sıkılıyorlar ya da zorunluluktan dolayı blog yazmayı bırakıyorlar. Biz de bunun farkına vardığımız için birçok blogger arkadaşımıza ücretsiz domain sponsorluğu vermeye başladık. Aslında bunu çok uzun zamandır yapıyorduk ancak gelen talepler nedeniyle bunu sitemizde de paylaşmak istedik. Evet, sen, blogger! Kendi alan adınla yani domaininle yayın yapmak ister misin? creamive.blogspot.com ya da creamive.wordpress.com yerine sen de creamive.com gibi bir isimle yayın yapabilirsin. Hem de Blogspot’un ya da WordPress’in hiçbir özelliğini kaybetmeden, her şey eskisi gibi devam edecek. Tek bir farkla, o da yeni alan adınla. Ziyaretçilerine ya da sevdiklerine blogunu daha kolay ve kısa bir şekilde söyleyebileceksin.
Bootstrap ilk yayınlandığı Ağustos 2011’den itibaren web tasarım ve geliştirme dünyasında popülerlik kazanmıştır. Tamamen CSS temelli stil sayfalarından, formlar ve diğer bazı bileşenlerle el ele giden Javascript pluginler, araçlar ve simgeler içeren çok sayıda yeni özelliğin eklendiği güçlü, mobil öncelikli, responsive bir front-end framework’üne giden süreçte Bootstrap’ın çok yol kat ettiği söylenebilir.
Bu yazının yazıldığı tarih itibarıyla, Bootstrap 5, henüz tamamlanmamış ve üretim için uygun olmayan alfa sürümündedir. Bu sürüm önemli değişiklikler getiriyor. Çok sayıda yeni özellik ve özelleştirme seçenekleri eklenmiştir.
Bu yazımızda HTML Nedir konusuna değineceğiz. İnternette birçok kaynakta görebileceğiniz üzere kafa karıştırıcı olabilir. Hele ki bu yazıyı okuyorsanız, HTML nedir ne değildir tam olarak bilmiyorsunuz diyebiliriz. O nedenle de, bu yazının diğerlerinden en önemli farkı sade ve örneklerle anlatılıyor olması olacaktır. Gelin HTML konusuna birlikte değinelim.
HTML (Hyper Text Markup Language), web sayfaları oluşturabilme maksadıyla kullanılan yazılım diline denilir. HTML içerikler HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) protokolü (port numarası 80) ile sunucudan kullanıcıya web browserlar (internet tarayıcıları: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) aracılığıyla aktarılır. Web (html ile oluşturulan / statik) sayfaları sunuculara .html ya da .htm uzantılarıyla kaydedilir.
Mobil dostu ve kullanıcı dostu terimlerinin aynı şey olduğunu düşünmek sık rastlanan bir yanlıştır. Uygulamanızı tasarlarken göz önünde tutmanız gereken en iyi yaklaşımlar aşağıda belirtilmektedir.
Mobil dostu ve kullanıcı dostunun aynı şey olduğunu düşünmek günümüz teknolojisinde sık rastlanan bir yanlıştır.
Bu tuzağa düşmeyin! Mobil uygulamalar “mobil dostu” olarak değerlendirilebilmesine rağmen bu uygulamalara ilişkin kullanıcı deneyimi dost dışında her şey olabilir. Kaç kez bir uygulamayı işinize yarayacağı umuduyla indirip hemen hemen hiç kullanmamışsınızdır? Muhtemelen sayısını unuttunuz, değil mi?
Günümüzde internet kullanımının artmasıyla birlikte kurumsal veya kişisel web siteleri oldukça yaygınlaştı aynı zamanda yeni bir satış alanı ortaya çıktı. İnsanlar daha güzel ve göze hitap eden internet siteleri oluşturmak için bir arayış içine girdi. Buna bir çözüm olarak profesyonel web tasarımı yapabilecek kişiler ya da kreatif web tasarım ajansları bu işi üstlendi ve beklentileri karşılamak adına işe atıldılar. Her şey tamam peki bu çok merak edilen ve çok da konuşulan profesyonel web tasarımı nedir?
İnternet dünyasındaki gelişmelerle birlikte artık kullanıcılar sadece izleyici değil, aynı zamanda da katılımcı olmak istiyorlar. İlk olarak Web 2.0 teriminin yani sosyal medya platformlarının hayatımıza girmesiyle internet kullanıcıları içerik üretmeye başladılar. Sonrasında da blog açılabilecek WordPress, Blogspot gibi platformlar popülerleşti. Facebook, Twitter, Instragram gibi sitelerde hesap oluşturmak çok kolayken WordPress ya da Blogspot açmak biraz daha zordur. Biz de bu yazımızda blog nasıl açılır sorusunu detaylarıyla birlikte anlatacağız.
Ticari olarak mı yoksa hobi olarak mı blog açmak istiyorsunuz? Öncelikli soru bu olmalıdır. Sonrasında da genel olarak isteğinize yönelik var olan temalara göz atabilirsiniz. Eğer hangi amaçla site kurmayı planladığınızı belirlemediyseniz, sonraki aşamalarda zorluk yaşayabilirsiniz.
İş dünyasında kendini tanıtma ve kendini tanıtma yazıları bir hayli önemlidir çünkü firmalarla yapacağınız ilk temas sonraki süreçlerde sizi o şekilde bilmelerini sağlayacaktır. Örneğin, başlangıçta iyi bir şekilde kendinizi yansıtabilirseniz, ilerleyen süreçlerde ek bir avantaja sahip olursunuz. Böylelikle, küçük çaplı hatalarınız göz ardı edilebilir. Ancak, başlangıçta kendinizi kötü bir şekilde tanıtırsanız, en ufak hata yaptığınızda gözden çıkartılabilir ve birçok konuda reddedilebilirsiniz. Örneğin, ilk birkaç cümlenizde şahsınızı iyi bir şekilde anlatabilirseniz yazınızın devamı okunur. Fakat, hoş olmayan bir şekilde başlayan yazıların 2. paragrafına dahi geçilmez. Siz olsanız kötü bir yazının 2. paragrafını okur muydunuz?
Bu yazımızda kendini tanıtma yazısı örneği ile sizleri bilgilendireceğiz. Bir sonraki yazımızda da İngilizce kendini tanıtma yazıları örnekleri ile İngilizce olarak da kendinizi ifade edebilmenizi sağlayacağız. İlk önce konulara değineceğiz ve yazımızın sonunda da detaylı bir tanıtım örneğine yer vereceğiz. Bu örneğe göre siz de kendi yazınızı hazırlayabilirsiniz.
Bu yazımızda kaliteli ve kreatif web tasarım firması nasıl seçilir ve kurumsal web yazılım şirketlerinin özelliklerine değineceğiz. Hem CREAMIVE neleri düşünüyor bunları okuyucularımıza aktaracağız hem de sektörde neler oluyor ve neler olmalı konularında da bilgiler paylaşacağız. Haydi gelin birlikte konumuzu detaylandırmaya başlayalım.