Kurumsal şirketler kendilerini çok iyi anlatabilme özelliklerine de sahip olmalıdırlar. Düşünsenize, kurumsal olduğunu iddia eden bir firma var ama internet sitesi çok eski ve kötü durumda. Sitesindeki hakkımızda sayfası ya da şirket tanıtım dosyası okunamaz halde. Hemen aklınızda böyle bir şirketi ve internet sitesini canlandırıyorsunuz değil mi? Umarız bu sizin şirketiniz değildir :)
Firmaların tanıtım sunumlarının nasıl olması gerektiğine dair çeşitli ipuçlarını paylaşmak istedik. Dileriz sizin için de faydalı bir içerik olacaktır. Şunu da söylemek isteriz ki müşterilerimiz için hazırladığımız birçok tanıtım dosyası ve sunumunda bu tavsiyeleri kendimiz için de uyguluyoruz. Bazı firmalarsa bünyelerinde kreatif metin yazarları olmadığı için metin üretmekte zorlanabiliyorlar ve alakasız içerikler hazırlıyorlar. Hatta kendileri de bu içeriklerden çok rahatsız olabiliyorlar ve beğenemiyorlar. Bunun da farkındayız.
Mobil dostu ve kullanıcı dostu terimlerinin aynı şey olduğunu düşünmek sık rastlanan bir yanlıştır. Uygulamanızı tasarlarken göz önünde tutmanız gereken en iyi yaklaşımlar aşağıda belirtilmektedir.
Mobil dostu ve kullanıcı dostunun aynı şey olduğunu düşünmek günümüz teknolojisinde sık rastlanan bir yanlıştır.
Bu tuzağa düşmeyin! Mobil uygulamalar “mobil dostu” olarak değerlendirilebilmesine rağmen bu uygulamalara ilişkin kullanıcı deneyimi dost dışında her şey olabilir. Kaç kez bir uygulamayı işinize yarayacağı umuduyla indirip hemen hemen hiç kullanmamışsınızdır? Muhtemelen sayısını unuttunuz, değil mi?
İnternet dünyasındaki gelişmelerle birlikte artık kullanıcılar sadece izleyici değil, aynı zamanda da katılımcı olmak istiyorlar. İlk olarak Web 2.0 teriminin yani sosyal medya platformlarının hayatımıza girmesiyle internet kullanıcıları içerik üretmeye başladılar. Sonrasında da blog açılabilecek WordPress, Blogspot gibi platformlar popülerleşti. Facebook, Twitter, Instragram gibi sitelerde hesap oluşturmak çok kolayken WordPress ya da Blogspot açmak biraz daha zordur. Biz de bu yazımızda blog nasıl açılır sorusunu detaylarıyla birlikte anlatacağız.
Ticari olarak mı yoksa hobi olarak mı blog açmak istiyorsunuz? Öncelikli soru bu olmalıdır. Sonrasında da genel olarak isteğinize yönelik var olan temalara göz atabilirsiniz. Eğer hangi amaçla site kurmayı planladığınızı belirlemediyseniz, sonraki aşamalarda zorluk yaşayabilirsiniz.
İş dünyasında kendini tanıtma ve kendini tanıtma yazıları bir hayli önemlidir çünkü firmalarla yapacağınız ilk temas sonraki süreçlerde sizi o şekilde bilmelerini sağlayacaktır. Örneğin, başlangıçta iyi bir şekilde kendinizi yansıtabilirseniz, ilerleyen süreçlerde ek bir avantaja sahip olursunuz. Böylelikle, küçük çaplı hatalarınız göz ardı edilebilir. Ancak, başlangıçta kendinizi kötü bir şekilde tanıtırsanız, en ufak hata yaptığınızda gözden çıkartılabilir ve birçok konuda reddedilebilirsiniz. Örneğin, ilk birkaç cümlenizde şahsınızı iyi bir şekilde anlatabilirseniz yazınızın devamı okunur. Fakat, hoş olmayan bir şekilde başlayan yazıların 2. paragrafına dahi geçilmez. Siz olsanız kötü bir yazının 2. paragrafını okur muydunuz?
Bu yazımızda kendini tanıtma yazısı örneği ile sizleri bilgilendireceğiz. Bir sonraki yazımızda da İngilizce kendini tanıtma yazıları örnekleri ile İngilizce olarak da kendinizi ifade edebilmenizi sağlayacağız. İlk önce konulara değineceğiz ve yazımızın sonunda da detaylı bir tanıtım örneğine yer vereceğiz. Bu örneğe göre siz de kendi yazınızı hazırlayabilirsiniz.
Kullanıcı deneyimini var veya yok edebilen iki şey vardır: yazım ve tasarım. Mükemmel bir kullanıcı deneyimi sağlayan yazılara yönelik 7 ipucu aşağıda açıklanmaktadır.
Kullanıcı deneyimini var veya yok edebilen iki şey vardır: yazım ve tasarım. Her ikisi de elzemdir ve kullanıcıya ürününüzü nasıl kullanması gerektiği konusunda rehberlik sağlamadan eşit derecede sorumludur. Mükemmel yazım kullanıcı deneyimini zenginleştirirken vasat talimatlar sair şekilde harika olan kullanıcı ara yüzünüze zarar verebilir.
Teknolojinin giderek ilerlediği, çağın bilişim ve internet devrine dönüştüğü günümüzde, gerek kişisel gerek kurumsal bazlı internet siteleri ortaya çıkmaktadır. Bu sitelerin pek çoğu aslında çok kolay ve basit yöntemler ile açılmaktadır. Sadece web sitesi açmak için bile bir takım ücretsiz araçlar ve siteler bulunur. İşte tam da bu noktada internet sitesi açma ve site kurma konuları merak edilir.
Kolay ve basit bir şekilde ücretsiz web sitesi kurulumları yapılabilir. Bu kurulumlar öncesinde web sitesinin tasarımı, ara yüzleri, domain ve hosting işlemleri de öncelik taşır. Peki, web siteleri temel olarak nasıl kurulurlar? Bu yazımızda genel olarak site kurma aşamaları ve detayları yer alacak.
PHP form, internet sitesinde girilen verilerin bir sonraki sayfaya ulaştırılmasını sağlayan özelliktir. PHP formlar genellikle $_GET ve $_POST PHP kodları ile sonuca varmaktadır. Açıkçası, PHP form yazılım konusuna ilgi duyan kişilerin ilk öğrendikleri özelliklerin başında gelmektedir. Bu yazımızda programlama dillerinde en fazla kullanılanların başında gelen PHP form yapısını inceleyeceğiz ve birkaç örnek ile yazımızı geliştireceğiz.
İnternet tarayıcınızı açtınız ve karşınıza en sevilmeyen hatalardan Bu Web Sayfası Kullanılamıyor geldi. Ne yapmam lazım diye soruyor olabilirsiniz. Bu yazımızda Facebook web sayfası kullanılamıyor, Chrome bu web sayfası kullanılamıyor ve diğer Internet Explorer, Mozilla Firefox, Yandex ve Safari tarayıcılar için hata sebeplerini ve çözümleri anlattık. Önce web sayfası kullanılamıyor hatası neden olur konusuna değineceğiz, sonrasında da çözüm önerileri sunacağız. Hata çözümlerini gelin birlikte incelemeye başlayalım.
Hosting, internet sitesi ile paylaşılacak sayfaların, belgelerin, görsellerin ya da dosyaların ziyaretçilerce ulaşılabilecek bir bilgisayarda veya sunucuda barındırılması işlemidir. Sitelerin yayınlanabilmesi için ASP, JS, HTML, PHP uzantılı dosyalara, bu dosyaların da fiziksel olarak bir yerde saklanmasına ihtiyaç vardır. Dokümanları saklayan ve kullanıcıların ziyaretini mümkün kılan bilgisayarlara web server ya da web sunucu nedir. Web sunucularda dosyaların barındırılmasına ve sitelerin yayınlanma durumuna da web hosting denilir. Ülkemizde farklı alternatiflere ve özelliklere sahip birçok hosting firması bulunmaktadır. Hizmet sağlayıcının sunduğu imkanlar ve kurumsal yapısı göz önünde bulundurularak, istenilen özelliklere en uygun olan hosting paketi seçilmesiyle, host hizmet alımı sağlanabilir.
İnternet siteleri 90’lı yıllardan itibaren şirketlerin kullanımına açıldı. Milenyum çağı öncesinde özellikle de modern dünyaya uyum sağlamak isteyen firmalar bir internet sitesi sahibi olmayı amaçladılar ve günümüzün teknoloji çağına o zamandan adım atmış oldular. Bazı çok büyük firmalar ise internet dünyasındaki potansiyeli göremediler ve çok bekleyip 2010’lardan sonra site sahibi oldular. Bu firmaların birçoğu .com domainlerini almadılar ve başkalarına kaptırdılar. Peki internet sitesi yaptırmak istediklerinde ne oldu? Hepsi çok yüksek bedellerle bu alan adlarını almak zorunda kaldılar. İnternet sitesi dünyasına böyle bir başlangıç yapmak istedik. Yazımızın devamında detaylarıyla bu konuyu işleyeceğiz.