Bu yazımızda kaliteli ve kreatif web tasarım firması nasıl seçilir ve kurumsal web yazılım şirketlerinin özelliklerine değineceğiz. Hem CREAMIVE neleri düşünüyor bunları okuyucularımıza aktaracağız hem de sektörde neler oluyor ve neler olmalı konularında da bilgiler paylaşacağız. Haydi gelin birlikte konumuzu detaylandırmaya başlayalım.
PHP form, internet sitesinde girilen verilerin bir sonraki sayfaya ulaştırılmasını sağlayan özelliktir. PHP formlar genellikle $_GET ve $_POST PHP kodları ile sonuca varmaktadır. Açıkçası, PHP form yazılım konusuna ilgi duyan kişilerin ilk öğrendikleri özelliklerin başında gelmektedir. Bu yazımızda programlama dillerinde en fazla kullanılanların başında gelen PHP form yapısını inceleyeceğiz ve birkaç örnek ile yazımızı geliştireceğiz.
Kurumsal web tasarım, bir şirket için dijital dünyada olmazsa olmaz konumundadır. Firma internet dünyasında potansiyel müşterilerini etkilemek istiyorsa muhakkak kurumsal dizayn çalışmalarını profesyonel bir ajansa yaptırmalıdır. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki müşteriler alışveriş yapmadan önce artık internette detaylı olarak incelemeler yapıyor ve çalışmak istedikleri firmaları bu yaptıkları analizlere göre belirliyorlar. İşte tam da bu esnada şirket olarak nasıl görünmek istersiniz? Kurumsal web tasarımı ile potansiyel müşterilerinizi etkileyebilirsiniz ya da eski çağlardan kalma bir internet sitesi sahibi olarak potansiyel müşterilerinizi kaçırabilirsiniz. Tercih size kalıyor. Gelin kurumsal web sitesi nasıl olmalıdır konusuna birlikte göz atalım.
Web tasarım yazılım ile birlikte özdeşleşmiş önemli bir ifade haline gelmiştir. Yazılım genel olarak bir internet sitesinin temelini ve yapısını oluştururken, tasarım ise sitenin görsellerini ve görünüşünü oluşturmaktadır. Ancak, şunu özetle söyleyebiliriz ki bir internet sitesi için web tasarım ve web yazlım ayrı ayrı şarttır. Bu çalışmalar önce grafiklerin ve görsellerin hazırlanmasıyla başlar. Ardında da, grafiklerin programlar aracılığıyla hareketlendirilmesi sayesinde temelleri güçlendirilir ve ziyaret edilebilir bir hale getirilir. İstanbul merkezli hizmet sağlayan birçok web tasarım yazılım firması bulunmaktadır. Gelin yazımızın devamında dizayn ve yazılım konularına birlikte değinelim.
Tasarım, planı yapılan bir fikrin (mimari ya da mühendislik çizimleri) inşa evreleriyle nesne haline dönüştürülmesi sürecidir. Kimi profesyoneller tarafından “gerekli olanın araştırılması” olarak da ifade edilir. Görsel sanatlar, mühendislik, peyzaj, mimari ve benzeri kreatif beceri gerektiren alanlarda kullanılır. Tasarlamak eylemi ile yeni makineler, mobilyalar gibi ürünler, objeler, mekanlar oluşturulur. Bu yazımızda tasarımı görsel sanatlar içerisinde inceleyeceğiz ve grafik tasarım, moda tasarımı ve web tasarım konularına değineceğiz.
Grafik tasarım görselleştirmek istediğimiz düşüncelerin metin ve görseller eşliğinde görülebilir hale gelme sürecidir. Grafik tasarım genellikle dijital ve basılı olmak üzere iki farklı amaç için yapılır. Dijitalde web tasarım, sosyal medya ve reklam tasarımları, banner, logo gibi başlıklar için kullanılır. Grafik çalışmalarının basılı materyallerde kullanıldığı alanlar ise kurumsal kimlik, afiş ve broşür, fatura, kartvizit, tabela, gazete, dergi ve benzeridir. Grafik tasarım görsel sanatların sahip olduğu hizalama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, denge, zıtlık gibi düsturlara uygun olarak hazırlanır. Bu özelliği nedeniyle de grafik tasarım bir sanat ögesi olarak da ifade edilebilir.
Web tasarım, bir internet sitesinin fikirlerin ortaya çıkması, grafik tasarım ve görsel tasarım aşamalarına verilen addır. Web tasarım süreci "bir internet sitesi nasıl olmalıdır" fikri ile başlar, eskizler eşliğinde taslak ve şablonların ortaya çıkmasıyla devam eder, ardından da çizimlerin yapılması ile son bulur. Bu çalışmaları yapanlar üçe ayrılabilir: Kreatif tasarımcılar, yazılımcılar ve yeteneksizler! Yazımızın devamında bu üç grupta yer alan kişileri de detaylarıyla incelemeye alacağız. Web tasarım konusuna meraklıysanız bilmeniz gerekir ki; dizayn kreatif elementlerin bütünü olmalıdır ve yetkin kişiler tarafından yapılmalıdır.
Eğer markanızın bilinirliğini ve kurumsallığını artırmak istiyorsanız logo tasarım konusunda çalışmalar yaptırmalısınız. Bunun nedeni ise, müşterilerinizin sizinle temas ettiğinde ilk olarak logonuza dikkat edecek olmasıdır. Diyelim ki bir toplantıda kartvizitinizi müşteri adayınıza takdim ettiniz. Sizce karşınızdaki kişi ya da kişiler kartvizitte ilk önce hangi alana bakacaklar dersiniz? Evet, doğru bildiniz ilk önce şirket logosu öne çıkacaktır. İşte tam da bu noktada karşınızdakiler sizin ilk puanınızı vereceklerdir ve eğer logo tasarım için pek fazla emek sarf edilmediyse, tebrikler (!) müşteriniz ellerinizden uçup gidecek. Çünkü sonrasında sizin isminize ve bilgilerinize sadece laf olsun diye bakarlar ve akıllarında tasarım konusunda zayıf bir firma olarak kalırsınız. Bu handikapı da kolay kolay artıya çeviremezsiniz. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için şimdiden logo tasarım hakkında fikirler üretmeye başlamalı ya da kreatif ajanslarla iletişime geçmelisiniz.
Firmaların günümüzde hızlı bir şekilde internet mecrasına taşınması ile birlikte web tasarımı da önem kazanmaya başladı. Bunun nedeni ise, web tasarımı sayesinde şirketler kurumsal yapılarını internet ortamında da gösterebiliyorlar. Şöyle de düşünebilirsiniz. Bir holding var ve yıllık cirosu 10 milyon dolar. Ancak internet sitesi eski çağlardan kalma ve hiçbir güncel teknolojiyi barındırmıyor. Örneğin responsive web tasarımı ile yapılmamış. Böyle bir durumda bu şirketi ya da holdingi gerçekte bilmeyen internet kullanıcıları gayet vasat bir işletme olarak düşünebilir. Çoğu zaman da böyle olmakta ve büyük şirketler birçok potansiyel müşterilerini ellerinden kaçırmaktadır.
Öncelikle SEO, arama motoru optimizasyonu ifadesinin kısaltmasıdır. Muhtemelen bu sayfaya ulaştığınıza göre bu konu hakkında kısmen de olsa bir bilgiye sahip olduğunuzu varsayarak yazımıza devam edeceğiz. Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmek için arama motoru optimizasyonu yapılmaktadır. Firmalar neden SEO yatırımı yapmaktadır, ya da siz neden SEO için bir ücret ödemelisiniz? İşte bu yazımızda, hem neden SEO konusuna değineceğiz hem de SEO Fiyatları hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.