Web tasarım işinizin neden aktif bir blogu olması gerektiğinin dört temel nedeni aşağıda özetlenmektedir. Biz burada bir web tasarım firması örneği üzerinden ilerleyeceğiz ama aslında siz kendi markanız ve firmanız için de bu başlıkları değerlendirebilirsiniz. Sonucunda bir firma internet mecrasında yer almalıdır. Hatta sadece internette olmakla da kalmamalı, aktif bir şekilde interneti kullanabilmelidir sonucuna varacağız.
2013’te Google algoritmasının mobil optimizasyonu olan siteleri ortaya çıkarma yeteneği üzerinde denemeler yapmaya başladı ve bu gelişme çoğu SEO uzmanı için responsive web siteleri konusunda hızla yaklaşan ihtiyacı işaret etti. 21 Nisan 2015’ten itibaren Google’ın arama algoritması mobil optimizasyonu olmayan siteler üzerinde dünya genelinde bir etki yaptı ve bu gelişmeye hazırlıklı olmayan siteleri mobil dostu değişiklikler uygulama yükümlülüğüyle karşı karşıya bırakacak. Google ile kumar oynamak istemiyorsanız sitenizi kontrol etmenin ve gerekli değişiklikleri yapmanın tam zamanıdır.
WordPress, internetteki bir numaralı web sitesi şablonu olarak birçok farklı türde web sitesi için temel oluşturmaya devam ediyor. Çok sayıdaki add-on (eklenti) ile WordPress web sitesi tasarım olanakları pratik olarak sınırsızdır. Yeni webmasterlar bu konuyu hatırda tutarak, gerçekleştirebildikleri en yüksek seviyede optimizasyona sahip web siteleri oluşturmayı kendileri için görev kabul etmelidir. Responsive bir web sitesine sahip olmak birçok nedenden ötürü özellikle önemlidir. WordPress’i temel şablonunuz veya web barındırma platformunuz olarak kullanıyorsanız işe responsive bir web tasarımı ile başlamanızın en önemli 5 nedeni aşağıda sıralanmaktadır.
Kolay ve etkili navigation (navigasyon) menüler, kullanıcı tecrübesi ve arama üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bugünkü yazımızda ilginç, orijinal ve hatta size ilham verebilecek navigation örnekleri üzerinde duracağız. Yazı boyunca karşılaşacağınız bazı örnekler, sandığınızdan çok daha fazla karışık olabilir. Şimdiden uyaralım.
İşlemiş olduğumuz fikrin orijinalliği, sizler için böyle bir liste hazırlamamızın tek sebebi değil. Listede bulunan örneklerin büyük bir çoğunluğu, çeşitli gelişmiş teknikler kullanılarak hazırlanmış olup, listemizi ilham verici, bilgilendirici ve mantıklı kılmaktadır.
Yazımıza başlamadan önce Blog nedir onu anlayalım? Daha sonra blog yazarlığı ve blog yazılarının yazılırken nasıl hazırlandığı konusunda bilgilere yer verebiliriz. Blog yazılarının çıkışı ve hazırlanışı belirli bir süre sonra hem anlam olarak, hem de yazılım biçimi olarak değişmiş ve gelişen internet ağında ayrı bir yere sahip olabilmiştir. Kendi blog sayfanız için hazırlayacağınız yazılarda, Sizi Farklı Kılacak Blog Yazıları Nasıl Hazırlanır konusunda size vereceğimiz özelliklere göre paylaşımlar yapabilirsiniz.
Gelişen teknolojiyle birlikte artık firmalar internet siteleri kurarak, satışlarını bu web siteler üzerinden yapmaya başladı. Fakat müşteriler hangi internet sitesinin güvenilir olduğunu, hangi ödeme yollarıyla alışverişlerin gerçekleştirebileceğini, satış sonrası haklarını nasıl kullanmaları gerektiklerini tam olarak anlayabilmiş değiller.
Web site tasarımında iş haritaların kullanımına geldiğinde, sıradan iletişim sayfalarının Google Maps (Google Haritalar) ile kullanımı yazılı olmayan kuralların başında geliyor. Otelinizin, ajansınızın, mağazanızın ya da şirketinizin konumunu da böylelikle basit bir şekilde gösteriyorsunuz.
Bu konu üzerinde biraz düşünmeye başlarsanız ve kreatif yönleriniz de varsa, ortaya mükemmel sonuçlar çıkabilir. Ancak, buradaki olay kesinlikle sıradan olmamakla başlıyor. Belirtmek de gerekir ki, akılda kalıcı lokasyon çalışmaları markaların ve firmaların dikkat çekmesini etkileyebilecek unsurlardandır. Ayrıca, eğer ki fiziksel bir mağazanız varsa, bu durum sizin için daha da avantajlı bir hale gelebilir. Hoş bir detayla onları mağazanıza davet edebilir ve belki de akıllarını çelerek müşteriniz olmasını sağlayabilirsiniz.
Dijital çağın gelişimi ve hayatımıza entegrasyonu ile beraber internet sitesini faaliyete geçirmek ve ziyaretçilere ulaşmayı amaçlamak neredeyse kaçınılmaz bir durum halini aldı diyebiliriz. Sektöre yabancı isimlerin, tecrübe kazanma adına yapması gereken çalışmaların başında şüphesiz ücretsiz bir platform ile başlayarak, sektörün irdelenmesini sağlamak ilk hedeflerin başında yerini alıyor. Sosyal medya etkinliğinin nasıl kullanılacağı, nasıl daha iyi sonuca ulaşılabileceğini ve sadık takipçilerin nasıl kazanılacağı hususunda dikkat çeken parametrelerin de etkin kullanımı ile ileride kurmayı düşündüğünüz başarılı bir platform için gerekli alt yapıyı oluşturma imkanına erişebilirsiniz.
Arama motorlarının başında gelen Google; sosyal medya, belge düzenleme, e-posta servisi, video yükleme, depolama ve arama yapma gibi servislerin dışında işe yarar birçok hizmet daha sunuyor. Çoğumuzun farkında bile olmadığı bu servisler, iş hayatında ve günlük hayatta destek vererek büyük kolaylık sağlıyor. Bu servislerden 10 tanesi yazının devamında yer almaktadır.
Bir kullanıcının bir web sitesini sıklıkla ziyaret etmesinde birçok etken rol oynar. Özellikle e-ticaret sektörünün revaçta olduğu şu dönemde, tüketicilerin online alışveriş için tercihlerini etkileyen birçok unsur bulunmaktadır. Bir kişinin herhangi bir ürüne yönelmesinin fiyat, ihtiyaç, kullanılabilirliği gibi birçok nedeni vardır. Ama bir neden daha vardır ki tüketiciyi etkilemeyi başaran mükemmel etkenlerin başında gelir. Tüketiciyi etkileyen görsel sunum öğelerinden biri olan renklerdir bu etken.