Teknolojinin giderek ilerlediği, çağın bilişim ve internet devrine dönüştüğü günümüzde, gerek kişisel gerek kurumsal bazlı internet siteleri ortaya çıkmaktadır. Bu sitelerin pek çoğu aslında çok kolay ve basit yöntemler ile açılmaktadır. Sadece web sitesi açmak için bile bir takım ücretsiz araçlar ve siteler bulunur. İşte tam da bu noktada internet sitesi açma ve site kurma konuları merak edilir.
Kolay ve basit bir şekilde ücretsiz web sitesi kurulumları yapılabilir. Bu kurulumlar öncesinde web sitesinin tasarımı, ara yüzleri, domain ve hosting işlemleri de öncelik taşır. Peki, web siteleri temel olarak nasıl kurulurlar? Bu yazımızda genel olarak site kurma aşamaları ve detayları yer alacak.
Günümüzde hemen hemen herkesin ya da her kuruluşun bir internet adresi vardır. Özellikle mobil uyumlu web tasarım ile hazırlanan siteler daha çok revaçtadır. Çünkü masaüstü kullanımlar zaman içinde yerini mobil cihazlara bırakmaktadır. Bu nedenle de sitelerin mobil uyumlarının olması site sahiplerine kazanç olarak dönecektir. Ayrıca, mobil uyumlu web tasarım ile hem masaüstü bilgisayar kullanıcılarını hem de mobil kullanıcıları hedefleyebilirsiniz. Böylelikle, tüm internet kullanıcıları sitenizde rahat bir şekilde gezebilir ve sitenizi ziyaret edebilir.
Kurum ve kuruluşlar site nasıl kurulur sorusunu sorduklarında, karşılarında profesyonel destek verecek ekipleri bulabilirler. Özellikle de kurumsal şirket sitesi için önemli altyapılar ve modüller gerekebilir. Profesyonel manada web tasarım ihtiyaçlarınız olduğunda CREAMIVE Kreatif Web Tasarım Ajansı olarak hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.
Basit anlamda bir internet sitesi ise kolay denebilecek yollar kullanılarak açılabilir. Özellikle de kişisel siteler bu anlamda önemli birer örnektirler. Dileyen herkes paylaşım yapabileceği uygun bir siteyi rahatlıkla açabilir. Yazımızın devamında bedava site kur başlığında ücretsiz siteler hakkında bilgiler paylaşacağız.
Basit şekilde bir internet sitesi kurmak ve bu sitenin mobil uyumlu olmasını sağlamak için hazır temalardan faydalanılabilir. Bu noktada kurumsal şirket yöneticilerinin bile tercihleri gerek uygun fiyatlı, gerek ücretsiz seçenekler olmaktadır.
Başarılı ve güzel tasarımlı bir internet sitesi kurulumunda aşağıdaki seçenekler değerlendirilebilir. Bu seçeneklerin tamamının bedava, yani ücretsiz olması da dikkat çekicidir. İnternet sitesi kurma yöntemleri arasında ücretli olanları da vardır. Bunlar için kurumsal bir web ajansı ile iletişime geçmenizde fayda olacaktır. Eğer, kurumsal internet sitesi kurma hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.
Yalnızca domain ve hosting masrafı yapılarak, başka hiçbir şeye para harcanmadan site kurulabileceği gibi, kimi zaman bu harcamalara bile gerek kalmadan web sitesi açılabilir. Bedava site kurmak için en çok tercih edilen ücretsiz servisleri bir alt kısımda listeleyeceğiz. Örnek olarak en çok kullanılan şu yollara başvurulabilir;
En yaygın web sitesi kurulum yöntemi WordPress kullanmaktır. Siteyi açmak isteyen kişi ya da kuruluş sadece hosting ve domain ücretlerini öder. Ardından WordPress kullanılarak tema seçimleri ve yayınlar belirlenebilir. Ayrıca, wordpress.com üzerinden subdomain (alt alan adı) ile bedava olarak da faydalanabilirsiniz. Ücretsiz olarak kullandığınızda creamive.com yerine creamive.wordpress.com gibi bir isminiz olacaktır.
Benzer bir uygulama Blogspot sitesi ile de mümkündür. Bu ücretsiz servis üzerinden alt domain denilen kişinin kendine ait site ismi oluşturulur. Oldukça basit bir paneli ve bir o kadar da kolay yönetimi olan sekmeleri vardır. Bloggerların en sık kullandıkları sistem bu sistemdir. WordPress’te olduğu gibi isterseniz kendi alan adınızla isterseniz de alt alan adıyla bu servisten faydalanabilirsiniz.
Kendine ait barınma hizmeti ve isim seçenekleri ile hizmet veren Tumblr, en popüler site araçları arasında bulunur. Daha çok görsel paylaşımlara dayalı sitelerin bu alandan çıktığı bilinir. Panel bilgilerini öğrenme ve isim seçip devam etme işlemleri hayli kolay adımlar olurken, bu uzantıdaki sitelerin tematik anlamda seçeneklerinin fazla olması da söz konusudur.
Genellikle gençlerin kullandığı Tumblr; Twitter, Instagram ve WordPress’in birleşimidir de diyebiliriz. Sosyal medya platformu olması nedeniyle Twitter’a benzemekte, Blog yazımı nedeniyle de WordPress’e. Ayrıca, çok fazla görselin paylaşılıyor olmasından dolayı da Instagram’a benzerliği söz konusudur.