Sunum, karşınızdaki kişileri etkileyebilmek için bir sanat olarak da görülebilir. Bu nedenle de eğer profesyonel hayatta ya da öğrencilik zamanlarında karşınızdaki kişileri sunumlar ile etkilemeyi düşünüyorsanız, sunum nasıl yapılır konusuna hakim olmanız gerekmektedir. Bu yazımızda başarılı sunum örnekleri ile sizleri sunum nasıl yapılır başlığında bilgilendirmeyi amaçlamaktayız. Hatta, beğendiğimiz sunum örnekleri ile de yazımızı detaylandırarak sizlere faydalı olabilecek sunum örnekleri sunacağız.
Bir web tasarım ajansı olarak müşterilerimize ve potansiyel müşterilerimize neredeyse her gün birçok slayt hazırladığımız olabiliyor. Hem müşterilerimize kaliteli içeriklerle iyi bilgiler sunabilmek için, hem de henüz bizimle çalışmaya başlamamış firmaları kendimizi daha iyi anlatabilmek için profesyonel sunumlar iletmemiz gerekiyor. İlk paragrafta da belirttiğimiz üzere, karşımızdaki kişileri ya da firmaları etkileyebilmek için kaliteli sunumlar nasıl yapılır bilmemiz gerekiyor. Bu sunumlardan elde ettiğimiz tecrübeleri okuyucularımıza da aktararak, onların da sunum nasıl yapılır sorularına yanıt aramak istiyoruz. Eğer, müşteriler için sunum hazırlıyorsanız, onları etkileyebilecek rakamlardan ve içeriklerden haberdar olmanız gerekiyor. Müşteriler aslında A bilgisini görmeyi isterken, siz onlara B bilgisini sunarsanız, gönderdiğiniz sunum onların gözünde bir çöpten farksız olabilir. Bu aklınızda kalması gereken en önemli bilgi olmalıdır ve her sunum öncesinde bunu hatırlamalısınız.
Sunum hazırlama aşamasında, ilk önce içeriğiniz hakkında fikir üretmelisiniz. Bu sunum ne ile ilgili olacak? Kimler görecek? Neden hazırlıyorsunuz? Bir müşteri için mi yoksa farklı bir ihtiyaç için mi? Bireysel olarak siz mi hazırlıyorsunuz yoksa bir firma adına mı hazırlıyorsunuz?
Sunum için içerikleri planladıysanız, karşı tarafı düşünmeye başlayabilirsiniz. İzleyecek kişiler neleri seviyor? Sadece sizin anlatmak istedikleriniz önemli olmayabilir çünkü bu sunumu karşı tarafa satmanız yani karşı tarafa aktarmanız gerekiyor. Eğer, karşınızdakiler sizin anlattıklarınızdan memnun olmayacaklarsa ya da onlar için sıkıcıysa, onların dikkatini çekebilecek bir şeyler eklemelisiniz. Örneğin, sunumuzun konusuyla ilgili dikkat çekici bir bilgiyi paylaşmaya ne dersiniz?
Powerpoint, en bilindik sunum hazırlama programı olarak bilinmekte ve Powerpoint sunumları da en yaygın durumdadır. Teknolojiye çok yatkın olmasanız dahi sizler için birçok Powerpoint örnekleri ya da şablonları arasından bir tanesini seçerek Powerpoint sunumları hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, Powerpoint Microsoft Office ürünü olduğundan dolayı da şu anda ülkemizde neredeyse her bilgisayarda bulunuyor. Bunun getirdiği yaygınlık nedeniyle de hazırladığınız Powerpoint dosyaları bir başka bilgisayarda da çok kolay bir şekilde açılacaktır. Hatta, Powerpoint PDF olarak dosya kaydetme özelliğini de barındırdığı için Powerpoint dosyalarınızı PDF olarak kaydedebilirsiniz ve dosyaları açmak için Powerpoint’e ihtiyaç duymazsınız. PDF dosyalar internet tarayıcılarında da kolayca açıldığından herhangi bir ekstra zorluk karşınıza çıkmayacaktır.
Özet olarak Powerpoint örnekleri arasından ihtiyacınıza en yakın olan örnek ile Powerpoint sunumları hazırlama şansınız olacaktır.
Eğer, küçük bir şirkette IT biriminde çalışıyorsanız ya da şirkette fiyat teklifleri hazırlayan kişi sizseniz, kesinlikle şirket tanıtım sunumu hazırlamayı bilmelisiniz. En azından şirket tanıtım sunumu içerisinde neler olması gerektiğini bilmeniz gerekir. Örneğin, şirketiniz ne zaman kuruldu? Şirketinizde kaç kişi çalışıyor? Fabrikanız ya da ofisinizin nerede olduğuna dair bilgileri kesinlikle ekleyebilirsiniz.
Şirket bünyesinde sağladığınız hizmetleri ve satışını yaptığınız ürünleri de ekleyebilirsiniz. Eğer ki satışını yaptığınız belli ürünlere dair markalar varsa bunları da eklemenizde fayda olacaktır çünkü dokümanı inceleyen kişilerin bünyenizdeki markaları da bilmesi genel olarak hakkınızda fikir verecektir.
Ayrıca, daha önceden paylaşmış olduğumuz Hakkımızda Örnekleri sayfamıza da göz atmanızı tavsiye ederiz. Şirketler ve firmalar için nasıl kurumsal hakkımızda sayfaları oluşturulur, içeriklerde neler olmalıdır konuları örnekler eşliğinde işleniyor.
Firma tanıtım sunumu son sayfasında da klasik iletişim bilgilerini eklemelisiniz. Telefon ve fax numaraları, adres, internet sitesi, e-posta adresi, sosyal medya hesapları. Bu bilgileri de eklediğinize göre artık firma tanıtım sunumu hazırdır diyebiliriz.
Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız Firma Tanıtım Yazısı Örnekleri yazımızda da firma tanıtımları hakkında detaylı bilgiler paylaşmıştık. Daha detaylı firma tanıtım sunumu bilgileri için o yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.
Genel olarak paylaşmak istediğimiz bilgiler bu yöndedir. Yazı içerisinde yer alan örnek sunumlara da göz atarak, kaliteli sunum örnekleri eşliğinde sunum nasıl yapılır konusuna daha iyi hakim olabilirsiniz. Eğer ki teknoloji ve özellikle de web tasarım konularına ilginiz varsa blogumuza detaylı olarak göz atmanızı tavsiye ederiz.
Ayrıca, firma tanıtım yazıları ya da hakkımızda yazıları gibi içerik üretimi konusunda profesyonel desteğe ihtiyaç duyarsanız, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Firmanızı daha iyi kurumsal gösterecek hizmetlerimiz hakkında sizleri bilgilendirmek isteriz.