Twitter, favorilere ekleme (fav) olarak kullanılan yıldızları kalplere dönüştürüyor. İlk değişiklik mobilde (Android) gerçekleşti.
Twitter yıldızlar yerine kalpler ile tweetlerini favorilerine eklemeni istiyor. Eğer Twitter hesabınız varsa daha az yıldız ve daha fazla kalp görebilirsiniz.
Facebook Messenger, Android aygıtlara 1 milyardan çok indirildi – daha önceden bu başarıya ulaşabilen sadece birkaç uygulama vardı.
Facebook’un mesajlaşma ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı David Marcus bir iletisinde, şirketin popüler Messenger uygulamasının Google Play Store‘da 1 milyar indirme sayısına ulaşan ayrıcalıklı birkaç uygulamadan biri olduğunu duyurdu.
Facebook kullanıcıları her gün yüzlerce milyon fotoğraf paylaşıyor. Bu bahsedilen miktar ise sosyal ağın son sayımlarına göre her gün 350 milyondan fazla durumda. Ama paylaştığınız her selfie, Instagram ve tatil fotoğrafına karşılık büyük ihtimal düzinelerce fotoğraf telefonunuzdan dışarı çıkmıyor.
Facebook’un şimdi bu fotoğraflar için yeni bir uygulaması var, Facebook Moments.
Pinterest’te aramalar yeni bir özellik kazanmak üzere.
Sosyal medya ağı, Pinterest, Salı’dan itibaren platformunda kullanıcılarına tam aradıklarını bulma ve bunu çok daha hızlı yapma konusunda kolaylık sağlayacak yeni bir özelliği tüm cihazlarda görücüye çıkarıyor.
Kolay ve etkili navigation (navigasyon) menüler, kullanıcı tecrübesi ve arama üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bugünkü yazımızda ilginç, orijinal ve hatta size ilham verebilecek navigation örnekleri üzerinde duracağız. Yazı boyunca karşılaşacağınız bazı örnekler, sandığınızdan çok daha fazla karışık olabilir. Şimdiden uyaralım.
İşlemiş olduğumuz fikrin orijinalliği, sizler için böyle bir liste hazırlamamızın tek sebebi değil. Listede bulunan örneklerin büyük bir çoğunluğu, çeşitli gelişmiş teknikler kullanılarak hazırlanmış olup, listemizi ilham verici, bilgilendirici ve mantıklı kılmaktadır.
Sitenizde paylaşmış olduğunuz içerikler, farklı arama motorları tarafından botlar aracılığıyla tespit edilerek indekslenir. Bu sayede kullanıcıların aramalarıyla birlikte içeriğiniz arama motorlarında görünmeye başlar. Özellikle yeni sitelerde girilen içerikler oldukça uzun süre sonra arama motorlarında görülebilmekteyken, köklü ve eski sitelerde içeriklerin yani sayfaların indekslenme süreleri saniyelerle ölçülebilmektedir. Bunun sebebi ise arama motorlarının yeni sitelere az sayıda bot / örümcek gönderiyor olmasıdır. Yani yeni siteler SEO konusunda henüz başarılı değildir. Ayrıca, arama motoru örümceklerinin bir siteye girmesi için pingleme işlemi de yapılabilmektedir. Bunun anlamı ise, arama motoru örümceklerinin siteye ya da belirlenen sayfaya davet edilmesidir.
Blogunuzda yapacağınız paylaşımların daha büyük bir kitle tarafından ilgi görmesini istiyorsanız, öncelikle yapmanız gereken şey, diğer bloglarda daha önce paylaşılmış konulardan kaçınmanız olacaktır. Takipçilerinizin daha önce okumuş olduğu bir yazıyı sizin sitenizde tekrar görmesi sitenizin takipçi üzerindeki etkisini düşürecektir. Bu sebeple daha önce ele alınmamış konular özgün ve kendinize has üslubunuzla dile getirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde yazmış olacağınız blog yazılarının okurlarınız açısından etkisi daha büyük olacaktır.
Yazımıza başlamadan önce Blog nedir onu anlayalım? Daha sonra blog yazarlığı ve blog yazılarının yazılırken nasıl hazırlandığı konusunda bilgilere yer verebiliriz. Blog yazılarının çıkışı ve hazırlanışı belirli bir süre sonra hem anlam olarak, hem de yazılım biçimi olarak değişmiş ve gelişen internet ağında ayrı bir yere sahip olabilmiştir. Kendi blog sayfanız için hazırlayacağınız yazılarda, Sizi Farklı Kılacak Blog Yazıları Nasıl Hazırlanır konusunda size vereceğimiz özelliklere göre paylaşımlar yapabilirsiniz.
Gelişen teknolojiyle birlikte artık firmalar internet siteleri kurarak, satışlarını bu web siteler üzerinden yapmaya başladı. Fakat müşteriler hangi internet sitesinin güvenilir olduğunu, hangi ödeme yollarıyla alışverişlerin gerçekleştirebileceğini, satış sonrası haklarını nasıl kullanmaları gerektiklerini tam olarak anlayabilmiş değiller.
Bu yıl dijital reklamcılık sektörü için zor bir sene oluyor çünkü bot trafiği (NHT) ve reklam sahtekarlığı gibi sorunlarla başa çıkılması gerekiyor. Sahte gösterimlerin ve sahte tıklamaların getirdiği sorunların başında da çoğu durumda bu sahtekarlıklar gerçeklerinden ayrılamıyor ve gerçek tıklama gibi görünebiliyor. Böyle olunca da site gelirleri düşmeye başlıyor, yani kurunun yanında yaş da yanmış oluyor. Pazarlama ve satış çalışmaları, hatta kampanyalar açısından baktığımızdaysa, e-ticaret sektörüne yani internetten satış yapan mağazalara bu konu çok büyük dezavantaj ve zarar olarak yansıyor. comScore bu konuyla alakalı bir araştırma yaptı ve en kötü performansa sahip olan kampanyaların aslında en çok bot trafiği olan kampanyalar olduğunu ortaya çıkarttı.