İnternetten alışveriş her geçen yıl daha cazip hale geliyor ve bu büyüyen sektörde yerini almak isteyen girişimci sayısı da artıyor. Diğer yandan ne yazık ki bütçesi çok büyük olan firmalar da bu işe girişmiş durumda. Hatta farklı markaların ürünlerini birlikte sunan e-ticaret siteleri bile var. Durum bu denli rekabet barındırırken, yeni bir e-ticaret sitesi açacak kişiyi bekleyen ilk soru, hangi sektöre yöneleceği yönünde…
Kurumsal firmalar, markalarını özellikle de internette en iyi şekilde tanıtabilmek için kurumsal tanıtım yazısı ihtiyacı duymaktadır. Tanıtım yazısı ihtiyaçları en çok da hakkımızda, kurumsal, bizden haberler gibi sayfalarda olmaktadır. Bunların yanı sıra, ürün ya da kategori sayfalarında da tanıtım yazısı kullanılabilir. Çünkü, potansiyel müşterilere hangi alanlarda güçlü olduğunuzu net bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere kurumsal firma tanıtım yazısı örnekleri ve CREAMIVE farkıyla networkümüzde yer alan sitelerden nasıl tanıtım yazısı alabileceğiniz hakkında bilgiler sunacağız. Ayrıca, tanıtım yazısı neden önemlidir sorusuna da yanıtları bu yazının devamında bulabileceksiniz. Özetle, hem şirketinizin tanıtım yazılarını hazırlıyoruz hem de isterseniz firmanızın dijital dünyada daha fazla kişiye ulaştırılabilmesi için bu yazıları başka sitelerde de paylaşabiliyoruz.
Web tasarım şirketleri, markaların ve firmaların dijital dünyadaki web tasarım ihtiyaçlarını karşılayan şirketler olarak öne çıkmaktadır. CREAMIVE Web Tasarım Ajansı olarak, firmaların web tasarım, web yazılım, seo, kurumsal yazılım ve sosyal medya konularındaki ihtiyaçlarına kreatif çözümler aramakta ve markaların dijital dünyadaki başarılarını artırmaktayız. Bu yazıyı okuduğunuza göre Google’da ya da internette web tasarım şirketleri konulu araştırmalar yapmakta olduğunuzu varsayıyoruz. Web tasarım şirketi ararken, kreatif ve kurumsal çözüm sunabilen şirketlere ağırlık vermenizi tavsiye ederiz. CREAMIVE’in açılımının Creative Media olduğunu da belirterek yazımıza devem etmek isteriz.
Google Adwords, bilindiği üzere Google tarafından firmaların reklam yayınlatabildikleri platformun adıdır. Google Adwords ile hem arama sonuçlarında hem de Google’ın reklamlarını yayınlamak isteyen internet sitelerinde (Google Adsense ile sayfalarında reklam gösteren siteler) reklam yayını yapabilmeniz mümkündür.
Bu yazımızda Google Adwords ve SEO arasındaki ilişkiye değineceğiz. Aslında hemen de söyleyebiliriz; Google Adwords, SEO için önemli bir katkı sağlayabilir. Şu ana kadar SEO için bir faydası yoktur sözünü çok duymuş olabilirsiniz ancak bu sefer farklı bir durumu da öğrenmiş olacaksınız. SEO için nasıl bir katkısı olacağını merak ediyorsanız, yazının devamını okumanızı tavsiye ediyoruz.

Google, arama pazarlamasına ilgi duyan daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek adına Web Yöneticisi Araçlarını, Arama Konsolu adı altında yeniledi. Google Webmsater Tools içerisinde çok büyük değişikliklere gitmese de, bazı yerlerde isimsel bazı yerlerde de geliştirmelere yönelik değişiklikler yaptı.
Google sponsorlu mobil arama sonuçlarına satın al butonları ekleyecek. Google, perakende arama trafiği ve reklam gelirlerini arttırma hamlesinde mobil aygıtlardaki arama sonucu sayfalarına satın al buton ekleyecek. Bu hem SEM hem de SEO konusunda markalara yeni bir kapı açacak. Yeni bir reklam alanı olduğu için, özellikle de e-ticaret siteleri bu alanı çok daha fazla kullanacak diyebiliriz.
Her Saniye Değerlidir: Neden Bir Sonraki Odak Noktanız Sayfa Hızı Olmalıdır?
Web sitenizi Google’ın en son algoritma güncellemesine yönelik olarak mobil dostu yapmak için gerekli yatırımı zaten yapmış durumdaysanız artık bir sonraki adım, yani sayfalarınızı mümkün olan en hızlı şekilde yüklenmek üzere optimize etmek için hazırsınız demektir. Aksi durumda, masaüstü ve mobil aramalarda en üst sıraları almak için yaptığınız bütün yoğun çalışmalar başarısız olacaktır.
Blog sahiplerinin içeriklerinde dikkat etmesi gereken en önemli ayrıntılardan birisi de belirleyecekleri başlıklardır. Başlıklar, öncelikle dikkat çekici olmalı ve ayrıca içerik hakkında fikir vermelidir. Başlığa bakan okuyucu, hem içerik hakkında fikir edinebilmeli, hem de içeriği merak etmelidir. Yani en ideal başlık, okuyucu açısında fikir veren ve merak uyandıranlardır. Başlıklar genel olarak konuyu yansıtacakları için beş veya altı kelimeden fazlası uygun görünmemektedir; ancak konu kapsamlı ve içerikte uzunsa, belki alt başlıklar oluşturulabilir ve söylenmesi gerekenler orada ifade edilir.
Zaman zaman tüm yaratıcı kişilerin yaratıcı vizyonlarını tazelemesi ve eserlerine farklı açılardan bakması gerekir. Özellikle de çok zaman ve çaba harcandığında kendi eserinizi değerlendirmenin oldukça zor olduğunu kabul edin.
Kendimizi iş akışına kaptırdığımızda taze bir bakış açısını kaybetme eğilimi taşırız ve bu durum bizi yeni çözümlerden uzaklaştırır.
Sosyal medya mecralarıyla çok uğraşıyorsanız, her platformun yüklediğiniz fotoğraflar için farklı boyutlar gerektirdiğini bilirsiniz. Bu boyutlar, ister Facebook kapak fotoğrafı veya Google Plus kapak fotoğrafı isterse Twitter başlığı ya da diğerleri olsun, belirli bir konum ya da yer için en iyi görünen fotoğrafları oluşturabilmenizi sağlar.
Bunu manuel şekilde yapmak anlamsız bir çabadır çünkü günümüzde resimlerinizi sosyal medya sitelerinin tümü için olmasa bile birçoğu için uygun boyut ve ölçülere getirebilmenizi sağlayan çok sayıda araç vardır. Daha yüksek çevrimiçi sosyal katılım için resimlerinizi daha iyi yönetmenize yardımcı olacak 10 harika araç aşağıda tanıtılmaktadır.