Grafik tasarım görselleştirmek istediğimiz düşüncelerin metin ve görseller eşliğinde görülebilir hale gelme sürecidir. Grafik tasarım genellikle dijital ve basılı olmak üzere iki farklı amaç için yapılır. Dijitalde web tasarım, sosyal medya ve reklam tasarımları, banner, logo gibi başlıklar için kullanılır. Grafik çalışmalarının basılı materyallerde kullanıldığı alanlar ise kurumsal kimlik, afiş ve broşür, fatura, kartvizit, tabela, gazete, dergi ve benzeridir. Grafik tasarım görsel sanatların sahip olduğu hizalama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, denge, zıtlık gibi düsturlara uygun olarak hazırlanır. Bu özelliği nedeniyle de grafik tasarım bir sanat ögesi olarak da ifade edilebilir.
Kendi web sitenizi inşa etmek ya da web tasarım çalışmaları yapmak para sıkıntısı olan girişimciler için iyi bir fikir gibi gözükebilir. Start-up şirketiniz büyümeye başladığında ve bu tür konular için artık endişelenmenize gerek kalmadığında personelinize bir web tasarımcı dahil edebilirsiniz.
Bu yazımızda bir önceki yazımızın devamını getireceğiz. Liselerde web tasarım bölümü başlıklı yazımızda, liselerde web tasarım bölümü olmadığını ancak benzeri bölümlerin olduğunu söylemiştik. Şimdi de liselerde grafikerlik konusuyla mini yazı dizimize devam edeceğiz.
Bu yazımızda liselerde web tasarım bölümü konusunda bilgiler vereceğiz. Şunu öncelikle belirtmek isteriz ki, liselerde web tasarım bölümü ne yazık ki yoktur ancak kısmen de alakası olan bölümler mevcuttur. En çok alakalı 2 bölüm ise “Sanat ve Tasarım” ve “Bilişim Teknolojileri” bölümleridir. “Ahşap Teknolojisi (Mobilya ve İç Mekan Tasarımı)” ve “Grafik ve Fotoğraf” bölümleri ise kısmen de alakası olan bölümlerdir. Ayrıca, sonraki yazılarımızda üniversitelerde web tasarım bölümü konusuna da değineceğimizi şimdiden belirtmek isteriz.