Photoshop

Şu anda Photoshop ile ilgili blog yazılarımızı Photoshop etiketi ile aramaktasınız. Photoshop hakkında detaylı yazılarımızı bir alt kısımda bulabilirsiniz.
Eğer Photoshop ile ilgili yeterli yazıya ulaşamazsanız, hizmetlerimiz ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ya da projelerinizi hayata geçirmek isterseniz lütfen bizim ile iletişime geçiniz.

Tasarımcıların Bootstrap 4 Hakkında Bilmesi Gerekenler

Tasarımcıların Bootstrap 4 Hakkında Bilmesi Gerekenler

Bootstrap ilk yayınlandığı Ağustos 2011’den itibaren web tasarım ve geliştirme dünyasında popülerlik kazanmıştır. Tamamen CSS temelli stil sayfalarından, formlar ve diğer bazı bileşenlerle el ele giden Javascript pluginler, araçlar ve simgeler içeren çok sayıda yeni özelliğin eklendiği güçlü, mobil öncelikli, responsive bir front-end framework’üne giden süreçte Bootstrap’ın çok yol kat ettiği söylenebilir.

Bu yazının yazıldığı tarih itibarıyla, Bootstrap 5, henüz tamamlanmamış ve üretim için uygun olmayan alfa sürümündedir. Bu sürüm önemli değişiklikler getiriyor. Çok sayıda yeni özellik ve özelleştirme seçenekleri eklenmiştir.


Tasarım

Tasarım

Tasarım, planı yapılan bir fikrin (mimari ya da mühendislik çizimleri) inşa evreleriyle nesne haline dönüştürülmesi sürecidir. Kimi profesyoneller tarafından “gerekli olanın araştırılması” olarak da ifade edilir. Görsel sanatlar, mühendislik, peyzaj, mimari ve benzeri kreatif beceri gerektiren alanlarda kullanılır. Tasarlamak eylemi ile yeni makineler, mobilyalar gibi ürünler, objeler, mekanlar oluşturulur. Bu yazımızda tasarımı görsel sanatlar içerisinde inceleyeceğiz ve grafik tasarım, moda tasarımı ve web tasarım konularına değineceğiz.


Grafik Tasarım

Grafik Tasarım

Grafik tasarım görselleştirmek istediğimiz düşüncelerin metin ve görseller eşliğinde görülebilir hale gelme sürecidir. Grafik tasarım genellikle dijital ve basılı olmak üzere iki farklı amaç için yapılır. Dijitalde web tasarım, sosyal medya ve reklam tasarımları, banner, logo gibi başlıklar için kullanılır. Grafik çalışmalarının basılı materyallerde kullanıldığı alanlar ise kurumsal kimlik, afiş ve broşür, fatura, kartvizit, tabela, gazete, dergi ve benzeridir. Grafik tasarım görsel sanatların sahip olduğu hizalama, hareket, görüntü, oran, yakınlık, denge, zıtlık gibi düsturlara uygun olarak hazırlanır. Bu özelliği nedeniyle de grafik tasarım bir sanat ögesi olarak da ifade edilebilir.


Logo Tasarım

Logo Tasarım

Eğer markanızın bilinirliğini ve kurumsallığını artırmak istiyorsanız logo tasarım konusunda çalışmalar yaptırmalısınız. Bunun nedeni ise, müşterilerinizin sizinle temas ettiğinde ilk olarak logonuza dikkat edecek olmasıdır. Diyelim ki bir toplantıda kartvizitinizi müşteri adayınıza takdim ettiniz. Sizce karşınızdaki kişi ya da kişiler kartvizitte ilk önce hangi alana bakacaklar dersiniz? Evet, doğru bildiniz ilk önce şirket logosu öne çıkacaktır. İşte tam da bu noktada karşınızdakiler sizin ilk puanınızı vereceklerdir ve eğer logo tasarım için pek fazla emek sarf edilmediyse, tebrikler (!) müşteriniz ellerinizden uçup gidecek. Çünkü sonrasında sizin isminize ve bilgilerinize sadece laf olsun diye bakarlar ve akıllarında tasarım konusunda zayıf bir firma olarak kalırsınız. Bu handikapı da kolay kolay artıya çeviremezsiniz. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için şimdiden logo tasarım hakkında fikirler üretmeye başlamalı ya da kreatif ajanslarla iletişime geçmelisiniz.

seo paketleri
Şablonlardan Tasarım Yaparken Yaratıcılığınızı Kaybetmemenin Yolları

Şablonlardan Tasarım Yaparken Yaratıcılığınızı Kaybetmemenin Yolları

İşlerinizin sonunda işlerinizin benzer görüneceğinden ve eski web tasarım çalışmalarınıza benzemeye başladıklarından hiç kaygı duydunuz mu? Özellikle de düzenli olarak şablonlardan web tasarım yapıyorsanız bunun olduğuna iddiaya girebiliriz. Pekala, işte iyi haberler – yaratıcılığınızı asla kaybetmemenizin ve buna rağmen müthiş web tasarımları hızla ortaya çıkarmanızın yolları var. Bu yolları gelin birlikte daha yakından inceleyelim.


Web Sitesi Kodlama

Web Sitesi Kodlama

Bu yazımızda, web sitesi kodlama konusunda neleri bilmeniz gerektiğine dair giriş mahiyetinde bilgileri paylaşacağız. Tam manasıyla web sitesi kodlama konusuna hakim olabilmek için ise birçok farklı kaynağı da bu yazımızda önümüzde günlerde sizlere sunmayı planlıyoruz. Ancak, yine de başlangıç olarak ilerleyen zamanlarda nelere ihtiyaç duyacağınıza dair bilgileri bulabilirsiniz. HTML, CSS, JS, Jquery, Ajax, ASP, PHP, SQL, MySQL, MsSSQL ve son olarak da SEO konularına değineceğiz.

Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı