SaaS veya ‘Hizmet Olarak Yazılım’ bir kullanıcının yazılımı satın alıp kendi bilgisayarına kurması yerine çevrimiçi olarak kiralaması veya ödünç alması demektir.
SaaS, esas itibarıyla Gmail veya Yahoo’nun sunduğu e-mail hizmetleri mantığında çalışmakla beraber bundan çok daha ileri gider. SaaS merkezi bilişim – tüm işletmenin ve binlerce çalışanın bilgisayar araçlarının çevrimiçi olarak kiralanan ürünler şeklinde kullanıldığı model – düşüncesinin altında yatan temeldir.
Tüm bilgi işleme ve dosya kaydetme internet üzerinden gerçekleştirilir ve kullanıcılar araçlarına ve dosyalarına bir web tarayıcısı kullanarak erişirler.
SaaS, PaaS (Hizmet Olarak Donanım Platformu) ile birleştirildiğinde ‘Bulut Bilişim’ adını verdiğimiz yapı ortaya çıkar.
Google Developer ekibi yakın zaman önce Material Design Lite, ya da kısaca MDL, adı verilen Materyal Tasarım sitillerinde bir bileşenler kütüphanesi yayınladı. Bu kütüphane butonlar, formlar ve gerçekten isteyebileceğiniz diğer her şey gibi çeşitli web tasarım bileşenleriyle dolu bir kütüphanedir. Kullanılmasını son derece esnek hale getirmek için bu kütüphanenin framework-agnostik olmasını düşünülmüş. İlave olarak, önemli faydalarından biri “standartlara uygun CSS, HTML ve JS” ile geliştirilmiş olmasıdır. Şu ana kadar gayet iyi.
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileri ile olan ilişkilerini derinleştirmek ve zenginleştirmek suretiyle satışlarını arttırmak amacıyla müşterileri ile olan etkileşimlerini yönetmek, kaydetmek ve değerlendirmek için kullandığı uygulamaları, stratejileri ve teknolojileri ifade eder.
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileriyle olan iş ilişkilerini iyileştirmek, müşteri sadakatinin sağlanmasına yardımcı olmak ve satışları arttırmak hedefiyle müşteri yaşam döngüsü boyunca müşteri etkileşimleri ile verilerini yönetmek ve analiz etmek için kullandığı uygulamalara, stratejilere ve teknolojilere verilen bir addır. CRM (Customer Relationship Management – Müşteri İlişkileri Yönetimi) sistemleri farklı kanallar – veya müşteri ve şirket arasındaki temas noktaları – üzerinden müşterilere ilişkin bilgilerin derlenmesine yönelik olarak tasarlanırlar. Bu kanallar ve temas noktaları şirketin web sitesini, telefonlarını, canlı sohbet hatlarını, doğrudan e-posta gönderilmesini, pazarlama materyallerini ve sosyal medya kanallarını içerebilir. Ayrıca, CRM sistemleri müşteriyle karşı karşıya gelen personele müşterinin kişisel bilgilerinin, satın alma geçmişinin, satı alma tercihlerinin ve kaygılarının detaylarını da sağlayabilir.
Son birkaç yılda web tasarımı konusunda, önümüzdeki günlerde ne gibi şeylerle karşılaşacağımızı tahmin edemememize yol açan önemli değişikliklerle karşı karşıya kaldık. Şahsen bizim, gelecek yıl web tasarım trendleri ile alakalı bir kaç tahminimiz var. Yazının devamında çok detaylı bilgilere ve çeşitli örnekleri de inceledik. Haydi siz de bizimle aynı fikirde misiniz, görelim!