Bu yazımızda HTML Nedir konusuna değineceğiz. İnternette birçok kaynakta görebileceğiniz üzere kafa karıştırıcı olabilir. Hele ki bu yazıyı okuyorsanız, HTML nedir ne değildir tam olarak bilmiyorsunuz diyebiliriz. O nedenle de, bu yazının diğerlerinden en önemli farkı sade ve örneklerle anlatılıyor olması olacaktır. Gelin HTML konusuna birlikte değinelim.
HTML (Hyper Text Markup Language), web sayfaları oluşturabilme maksadıyla kullanılan yazılım diline denilir. HTML içerikler HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) protokolü (port numarası 80) ile sunucudan kullanıcıya web browserlar (internet tarayıcıları: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) aracılığıyla aktarılır. Web (html ile oluşturulan / statik) sayfaları sunuculara .html ya da .htm uzantılarıyla kaydedilir.
İş dünyasında kendini tanıtma ve kendini tanıtma yazıları bir hayli önemlidir çünkü firmalarla yapacağınız ilk temas sonraki süreçlerde sizi o şekilde bilmelerini sağlayacaktır. Örneğin, başlangıçta iyi bir şekilde kendinizi yansıtabilirseniz, ilerleyen süreçlerde ek bir avantaja sahip olursunuz. Böylelikle, küçük çaplı hatalarınız göz ardı edilebilir. Ancak, başlangıçta kendinizi kötü bir şekilde tanıtırsanız, en ufak hata yaptığınızda gözden çıkartılabilir ve birçok konuda reddedilebilirsiniz. Örneğin, ilk birkaç cümlenizde şahsınızı iyi bir şekilde anlatabilirseniz yazınızın devamı okunur. Fakat, hoş olmayan bir şekilde başlayan yazıların 2. paragrafına dahi geçilmez. Siz olsanız kötü bir yazının 2. paragrafını okur muydunuz?
Bu yazımızda kendini tanıtma yazısı örneği ile sizleri bilgilendireceğiz. Bir sonraki yazımızda da İngilizce kendini tanıtma yazıları örnekleri ile İngilizce olarak da kendinizi ifade edebilmenizi sağlayacağız. İlk önce konulara değineceğiz ve yazımızın sonunda da detaylı bir tanıtım örneğine yer vereceğiz. Bu örneğe göre siz de kendi yazınızı hazırlayabilirsiniz.
Bu yazımızda kaliteli ve kreatif web tasarım firması nasıl seçilir ve kurumsal web yazılım şirketlerinin özelliklerine değineceğiz. Hem CREAMIVE neleri düşünüyor bunları okuyucularımıza aktaracağız hem de sektörde neler oluyor ve neler olmalı konularında da bilgiler paylaşacağız. Haydi gelin birlikte konumuzu detaylandırmaya başlayalım.
Teknolojinin giderek ilerlediği, çağın bilişim ve internet devrine dönüştüğü günümüzde, gerek kişisel gerek kurumsal bazlı internet siteleri ortaya çıkmaktadır. Bu sitelerin pek çoğu aslında çok kolay ve basit yöntemler ile açılmaktadır. Sadece web sitesi açmak için bile bir takım ücretsiz araçlar ve siteler bulunur. İşte tam da bu noktada internet sitesi açma ve site kurma konuları merak edilir.
Kolay ve basit bir şekilde ücretsiz web sitesi kurulumları yapılabilir. Bu kurulumlar öncesinde web sitesinin tasarımı, ara yüzleri, domain ve hosting işlemleri de öncelik taşır. Peki, web siteleri temel olarak nasıl kurulurlar? Bu yazımızda genel olarak site kurma aşamaları ve detayları yer alacak.
Kurumsal şirket, önceden belirlenmiş yönetim ilkeleri doğrultusunda yönetilebiliyor demektir. Bunu sadece yönetici birileri var diye anlamamak lazım. Kurumsal bir şirkette zaten insanların görev tanımları ve onlara verilen işlerin nasıl yapılacağı önceden tanımlanmıştır. Yani, bir firmadan satın alma yapıldığı zaman ürünün ya da hizmetin nasıl hazırlanacağı, faturanın kim tarafından kesileceği, ne zaman kesileceği, ne zaman teslim edileceği detaylarıyla birlikte bellidir. Bu kapasiteye sahip ve belirlenmiş sistemler içerisinde çarkların işlediği bir şirkete kurumsal şirket diyoruz.
Kurumsal web tasarım, bir şirket için dijital dünyada olmazsa olmaz konumundadır. Firma internet dünyasında potansiyel müşterilerini etkilemek istiyorsa muhakkak kurumsal dizayn çalışmalarını profesyonel bir ajansa yaptırmalıdır. Yapılan araştırmalar da gösteriyor ki müşteriler alışveriş yapmadan önce artık internette detaylı olarak incelemeler yapıyor ve çalışmak istedikleri firmaları bu yaptıkları analizlere göre belirliyorlar. İşte tam da bu esnada şirket olarak nasıl görünmek istersiniz? Kurumsal web tasarımı ile potansiyel müşterilerinizi etkileyebilirsiniz ya da eski çağlardan kalma bir internet sitesi sahibi olarak potansiyel müşterilerinizi kaçırabilirsiniz. Tercih size kalıyor. Gelin kurumsal web sitesi nasıl olmalıdır konusuna birlikte göz atalım.
Firmaların günümüzde hızlı bir şekilde internet mecrasına taşınması ile birlikte web tasarımı da önem kazanmaya başladı. Bunun nedeni ise, web tasarımı sayesinde şirketler kurumsal yapılarını internet ortamında da gösterebiliyorlar. Şöyle de düşünebilirsiniz. Bir holding var ve yıllık cirosu 10 milyon dolar. Ancak internet sitesi eski çağlardan kalma ve hiçbir güncel teknolojiyi barındırmıyor. Örneğin responsive web tasarımı ile yapılmamış. Böyle bir durumda bu şirketi ya da holdingi gerçekte bilmeyen internet kullanıcıları gayet vasat bir işletme olarak düşünebilir. Çoğu zaman da böyle olmakta ve büyük şirketler birçok potansiyel müşterilerini ellerinden kaçırmaktadır.
Web Tasarım SEO kavramları iç içe geçmiş iki alakalı terimdir. Web tasarım bir internet sitesinin tasarlanması yani oluşturulması sürecindeki ilk faaliyet olarak bilinir. Hatta, firmalar öncelikle istedikleri internet sitesi hakkında fikirler yürütürler ve akıllarında tasarım aşamasını tamamlarlar. Ardında da kreatif web tasarım firmaları ile iletişime geçerek, akıllarındaki internet sitesi için tasarım yaptırırlar. Sonrasındaysa, kaliteli bir alt yapının inşa edilmesi için web yazılım süreci devreye girer. Peki internet sitesi tamamlandı, şimdi sırada ne var? Şimdi sırada SEO çalışmalarına başlamanız gerekiyor. Tüm bu süreçlerin hepsine verdiğimiz ise daha kapsayıcı ve anlaşılır olması adına Web Tasarım SEO olacaktır.
Kurumsal SEO danışmanlığı, kurumsal firmaların Google ve benzeri arama motoru platformlarında daha sık ve üst sıralarda yer alabilmesi için verilen hizmetlerdir. Kurumsal SEO danışmanlığı içerinde; internet sitesinin SEO uyumlu bir yapıya getirilmesi, kullanıcıların sitede rahat bir şekilde gezebilmesine yönelik araştırmalar ve geliştirmeler yapılması, sektör ve rakip analizleri, SEO uyumlu makale ve içerik üretimi, web yazılım ve bazen de web tasarım gibi hizmetler bulunmaktadır.
Google, bilindiği üzere arama motorları arasında ülkemizde en önemli paya sahip olan firmadır. Yaklaşık olarak arama sektöründe %90’dan fazla paya sahip olmasından dolayı da seo uzmanları ya da seo firmaları, diğer arama motorlarına yönelik SEO çalışmaları yapmaktansa Google SEO çalışması yapmayı tercih etmektedir. Aslında genel olarak arama motorları SEO için kaliteli sayfa, kaliteli site ve kaliteli içerik ve backlink temelinde faaliyet gösterseler de, her arama motoru için farklı kriterler de vardır. Bu SEO kriterleri de genellikle SEO algoritmaları olarak ifade edilmektedir. Kurumsal SEO firmaları ise bu SEO kriterlerine hakim oldukları için kurumsal SEO ihtiyaçlarına en iyi şekilde karşılık verebilmektedir.