Google SEO Nedir?

Google SEO Nedir sorusuna yanıtlar aradığımız bu yazıda Google SEO bilgileri ile Google SEO Nedir sizin de öğrenmenizi sağlayacağız.

Google SEO Nedir?

Google, bilindiği üzere arama motorları arasında ülkemizde en önemli paya sahip olan firmadır. Yaklaşık olarak arama sektöründe %90’dan fazla paya sahip olmasından dolayı da seo uzmanları ya da seo firmaları, diğer arama motorlarına yönelik SEO çalışmaları yapmaktansa Google SEO çalışması yapmayı tercih etmektedir. Aslında genel olarak arama motorları SEO için kaliteli sayfa, kaliteli site ve kaliteli içerik ve backlink temelinde faaliyet gösterseler de, her arama motoru için farklı kriterler de vardır. Bu SEO kriterleri de genellikle SEO algoritmaları olarak ifade edilmektedir. Kurumsal SEO firmaları ise bu SEO kriterlerine hakim oldukları için kurumsal SEO ihtiyaçlarına en iyi şekilde karşılık verebilmektedir.

Google SEO

SEO yani arama motoru optimizasyonu (Search Engine Optimization) bir internet sitesinin Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında üst sıralarda çıkabilmesi için yapılan optimizasyon çalışmalarına verilen isimdir. Üst sıralarda kasıt ise, internet siteniz ile alakalı yapılan aramalarda Google ve diğer arama motorlarında ilk sayfada yer alınmasıdır. Örneğin, web tasarım ajansı diye Google’da arama yapıldığında ilk sayfada çıkmak bizim için çok önemlidir. Ya da bisiklet satışı yapan bir e-ticaret siteniz mi var? Bu durumda da Google’da bisiklet araması yapıldığında sizin ilk sayfada yer almanız gerekmektedir. Aramalarda üst sıralarda çıkabilmek için yapılan çalışmaların geneline verilen isimdir arama motoru optimizasyonu.

 

Google SEO Çalışması

SEO çalışması genel olarak ikiye ayrılır: site içi Google SEO çalışması ve site dışı Google SEO çalışması. Bu çalışmaların ise detaylarına zaten diğer yazılarımızda detaylı olarak değinmiştik ancak kısa bir bilgi vermek isteriz.

 

Site İçi Google SEO

Site içi Google SEO ile sitenizin Google tarafından kaliteli görünmesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle de link yapılarından tutun, kodların temiz olmasına kadar birçok konuya dikkat etmelisiniz.

Linkleriniz anlaşılabilir ve anlamlı olmalıdır.

Title ve description meta tagleriniz olabildiğince arama hacmi yüksek ifadeleri içermelidir.

Sitenizdeki içerik / kod oranı %25’ten fazla olmalıdır. Tavsiye edilen ise yaklaşık olarak yüzde 40 olması yönündedir.

Ziyaretçilerin siteyi kolay bir şekilde gezebilmesini sağlamalısınız.

Gereksiz ya da SPAM içerikleri sitenizde bulundurmamalısınız.

Bu listedekileri sadece Google site içi SEO çalışmaları olarak görmemelisiniz çünkü arama motorları listesi dahilinde yer alan tüm arama motorları için de bu listedekiler faydalı olacaktır. Yani arama motorları listesi içerisinde olan Yandex de Bing de bu bilgileri doğru bir şekilde uygulamanızdan sonra sizin sitenizi daha üst sıralarda göstermeye başlayacaktır.

 

Site Dışı Google SEO

Site dışı Google SEO ise genel olarak sitenize link veren yani sitenizi referans gösteren sayfalarla alakalıdır. Arama motoru optimizasyonu için de çok ama çok önemlidir. Eğer, size başka bir site link vermiyorsa Google’da görünme ihtimaliniz bir hayli azalacaktır. Çünkü, eğer birileri size link vermezse Google sizden haberdar olamayabilir. Haberdar olsa da sizi güvenilir bulmaz ve diğer siteler sizden daha üst sıralar görünebilir.

Sitenize kaliteli siteler link veriyorsa, bu sizin için yani site dışı Google SEO çalışmalarınız için faydalı olacaktır. Ancak, linkleri satın alıyorsanız kesinlikle abartmamalı ve belli oranlarda almalısınız. Yani bir anda ana kelimelerinize değil de farklı kombinasyonlar içerisinde link almalısınız. Örnek olarak; web tasarım aramasında öne çıkmak istiyorsunuz. O zaman web tasarım, web yazılım, web tasarım ajansı, web tasarım firmaları gibi linkleri farklı şekillerde almak faydalı olacaktır.

tarihinde SEO kategorisinde yazdı0 yorum

Sosyal Medyada Paylaşmak İster Misiniz?
Bizi Takip Etmek İster Misiniz?

Her gün sosyal medya, web tasarım, dijital dünya ve SEO konularında yazılar paylaşıyoruz. Siz de bu yazılardan haberdar olmak isterseniz, bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ya da e-posta adresinizi girerek günlük haberleri alabilirsiniz.

Fikirlerinizle Bu Yazıya Katkı Sağlayabilirsiniz

Yazımız hakkında aklınıza bir şeyler mi geldi? Yoksa, eklenebilecek kısımlar olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Lütfen, yorumlarınız sayesinde bu yazıyı geliştirmekten çekinmeyiniz. Alt kısımda yer alan yorum ekleme alanını değerli fikirlerinizi eklemek için kullanabilirsiniz.

Creative Media

Creative Media

CREAMIVE, Creative ve Media kelimelerinin birleşimiyle 2010 yılında dünyaya gelmiş ve sözlüklere (en azından şimdilik arama motorları sözlüklerine) hızlı bir şekilde yerleşmiştir.

Bu hesap altında paylaşılan yazılar ise genellikle ekip arkadaşlarımızdan birkaç kişinin ortak olarak yazdığı ya da düzenlediği yazılar olacaktır.

İlgili Yazılar
Google Haritalar`a Firma EklemeGoogle Haritalar`a Firma Ekleme
Blog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot AçmaBlog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot Açma
Google Gelecekte Olguları SıralayacakGoogle Gelecekte Olguları Sıralayacak
Kurumsal SEOKurumsal SEO
SEO FiyatlarıSEO Fiyatları
Web Tasarım SEOWeb Tasarım SEO
Yorum Yapalım
Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı