Geliştirdiklerinizi Neden Yedeklemeniz Gerekir?

Her gün binlerce bilgisayar, akıllı cihaz bozuluyor ya da kayboluyor. Hayatınızın bir anda kararmaması için yedekleme yapmalısınız. İşte tavsiyeler.

Geliştirdiklerinizi Neden Yedeklemeniz Gerekir?

Verilerinizin ve varlıklarınızın tümünü kaybederseniz ne yaparsınız? Cevaplar aşağıda.

Bir proje üzerinde saatlerce çalıştıktan sonra yanlışlıkla tüm çalışmanızın silmeniz ve verilerinizin geri getirilemez olması hiç başınıza geldi mi?

Hiç kimse bu duyguyu yaşamak istemez. Bu nedenle web tasarımcıları ve bilgi işlem profesyonellerinin bu tür senaryolardan kaçınmak için müşterilerini veri kullanımı ve yedeklenmesi konusunda eğitmeleri önemlidir.

Geçtiğimiz Mart ayında kutladığımız Dünya Yedekleme Günü, teknoloji kullanıcılarının biraz daha bilinçlenmesi için güzel bir fırsat oldu. Biz de buna istinaden en iyi yedekleme uygulamaları konusunda size yardımcı olacak Beş En Önemli İpucunu seçtik. Böylece, ne sizin ne de müşterilerinizi artık veri kaybından endişelenmesi gerekmeyecek.

 

Neler Yedeklenmelidir?

İlk olarak yedeklemeniz gerekenlerin neler olduğunu tanımlamalısınız? Normalde, belgeler, webden alınan içerikler, veritabanları, resimler ve yapılandırmalar ve benzerleri gibi bir tekrar başlatma işleminden sonra kaydedemeyeceğiniz her şey bu kategoriye girer.

 

 

Otomatik Yedeklemeyle Zaman Kazanın

İşi kendiniz için kolaylaştırın. Dosyalarınız için sınırsız otomatik yedekleme sunan bir hizmet sağlayıcı seçin ve böylece ilk kurulumdan sonra ayrı ayrı dosyalarınızı yedeklemeyi hatırlamak zorunda kalmadan günlük işlerinize odaklanmanız kolaylaşsın. İlk yedeklemenizden sonra, takip eden her yüklemenin daha küçük olmasından yararlanırsınız. Ayda bir yedeklemenizin sonuçlarını test etmenin ve tüm verilerin okunabilir ve bozulmamış durumda olduğundan emin olmanın iyi bir fikir olduğunu unutmayın.

 

Güvenli Yedeklemeye Yatırım Yapın

Yedeklemeye ilişkin en büyük iki kaygı altyapı sorunları ve korsanlıktır. Bunların ilkine çözüm bulmak kolaydır – eğer Bulut’a yedekleme yaparsanız altyapı ile kendiniz uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bu konularla sizin için başkaları ilgilenir ve böylece siz ve müşterileriniz en iyi yaptığınız şeylere odaklanabilirsiniz. Korsanlık konusu ortak bir endişedir ama hizmet sağlayıcılar verilerinizin online ortamda güvenli tutmak amacıyla dosyaları sıkıştırma ve en son şifreleme yöntemleriyle şifreleme konusunda gerçekten etkindirler.

 

Bulut Tabanlı Yedekleme Seçin

Bulut’taki yedeklemenize bağlı olarak sadece tek bir şartı (bir internet bağlantısı) karşılayarak herhangi bir yerden bir veya daha fazla dosyanızı kolaylıkla elde edebilirsiniz. Bulut kullanıldığında, dosyalarınızın sınırsız sayıda kopyasına erişiminiz olur ve dosyalarınızı herhangi bir yerde herhangi bir zamanda elde edebilirsiniz ve hatta ihtiyacınız olduğunda ilave yer ekleyebilirsiniz. Bulut’un diğer bir harika avantajı aygıtınız hasar gördüğünde tek yapmanız gerekenin yazılımı tekrar yeni bir makineye indirmek olmanızdır. Bu şekilde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

 

Neden Yedekleme Yapmalıyım

Kullandığınız Tüm Aygıtları Koruma Altına Alın

Modern teknoloji uzaktan çalışma çağını müjdelemektedir. İnsanlar artık sadece bir bilgisayar veya bir sunucu kullanmıyor, dosyalar rutin şekilde bir kullanıcıdan diğerini aktarılıyor ve veriler çeşitli şekillerde depolanıyor. Bu aygıtların tümünün korunduğundan ve böylece sizin veya müşterilerinizin verilerinin boşluğa düşmediğinden (bazı hizmet sağlayıcılar bunu ücretsiz olarak bile sunarlar) emin olunması gerçekten önemlidir. Londra Ticaret Odası’nın araştırmasına göre İngiltere’de bir felaket nedeniyle veri kaybeden işlerin yüzde 90’ı felaketten sonraki 2 yıl içinde kapanmaktadır ve bu durum iş için kritik öneme sahip bilgilerin yedeklenmesinin ve veri konusunda risk alınmamasının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bugün desteğinizi göstererek ve verilerinizi yedeklemek için vakit ayırarak Dünya Yedekleme Günü kutlamalarına katılacak mısınız?

 

Dünya Yedekleme Günü Nedir?

Her yıl 31 Mart’ta kullanılan bir teknolojik gündür. İnsanların Dünya Yedekleme Günü geldiğinde, tüm verilerini yedeklemesi için tavsiyelerde bulunulmaktadır.

tarihinde Genel kategorisinde yazdı0 yorum

Sosyal Medyada Paylaşmak İster Misiniz?
Bizi Takip Etmek İster Misiniz?

Her gün sosyal medya, web tasarım, dijital dünya ve SEO konularında yazılar paylaşıyoruz. Siz de bu yazılardan haberdar olmak isterseniz, bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ya da e-posta adresinizi girerek günlük haberleri alabilirsiniz.

Fikirlerinizle Bu Yazıya Katkı Sağlayabilirsiniz

Yazımız hakkında aklınıza bir şeyler mi geldi? Yoksa, eklenebilecek kısımlar olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Lütfen, yorumlarınız sayesinde bu yazıyı geliştirmekten çekinmeyiniz. Alt kısımda yer alan yorum ekleme alanını değerli fikirlerinizi eklemek için kullanabilirsiniz.

Creative Media

Creative Media

CREAMIVE, Creative ve Media kelimelerinin birleşimiyle 2010 yılında dünyaya gelmiş ve sözlüklere (en azından şimdilik arama motorları sözlüklerine) hızlı bir şekilde yerleşmiştir.

Bu hesap altında paylaşılan yazılar ise genellikle ekip arkadaşlarımızdan birkaç kişinin ortak olarak yazdığı ya da düzenlediği yazılar olacaktır.

İlgili Yazılar
Kurumsallaşma Nedir?Kurumsallaşma Nedir?
Hakkımızda Sayfanıza Bağlantılar OluşturmakHakkımızda Sayfanıza Bağlantılar Oluşturmak
İda Natura Otel Konaklama Çekilişiİda Natura Otel Konaklama Çekilişi
Blog Yazarlarının Online Başarı AnketiBlog Yazarlarının Online Başarı Anketi
Yaratıcı Vizyonunuzu Tazelemenin 8 Kolay YoluYaratıcı Vizyonunuzu Tazelemenin 8 Kolay Yolu
Blog Yazılarıyla Okurların İlgisini Çekmenin YollarıBlog Yazılarıyla Okurların İlgisini Çekmenin Yolları
Yorum Yapalım
Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı