Her site sahibi, site yöneticisi ya da şirketlerin ilgili görevlileri daha fazla ziyaretçiye veya daha çok müşteriye ulaşmak ister. Bu nedenle de, arama motoru optimizasyonu konusunu 2 alt başlığa ayırarak incelemek çoğu zaman daha sağlıklı olmaktadır. Çünkü, siteleri ticari ya da kişisel olarak ikiye ayırabiliriz. Her ne kadar, çoğu kişisel blog reklam alanları üzerinden para kazanıyor olsa da, şirketlerin ya da işletmelerin sahibi olduğu ve ticari maksatla yayında olan siteleri ayrı tutabiliriz.
SEO Profesyonellik İster
Öncelikle, buradaki bilgileri sadece genel detayların daha iyi görülebilmesi maksadıyla okuyabilirsiniz çünkü SEO uyumlu makale yazmak da SEO uyumlu web sitesi yapmak da hiç kolay değildir. Gerçek manada profesyonellik isteyen SEO çalışmaları, çoğu zaten profesyonel olmayan ellerden çıktığında size gerçek manada zarar da verebilir. Eğer, bir şirket sahibi ya da yöneticisiyseniz, burada yazılanları dikkate alarak çalışacağınız SEO Ajansı’nı seçebilir ya da çalıştığınız SEO Ajansı’ndan beklentilerinizi belirleyebilirsiniz.
Başlıyoruz: SEO Planı
Bir makaleye ya da web sitesine başlamadan önce, web sitenizin tüm planlamasını yapmanız gerekmektedir. Hatta web tasarım konusunda bir çalışma yapmadan önce bile SEO planı yapılmalıdır. Bunun nedeni ise, sağlam bir alt yapının ya da planın üzerine tüm sitenizi veya makalenizi inşa etmek daha kolay olacaktır. Süreç içerisinde size zaman kazandıracak olan arama motoru optimizasyonu planı sayesinde, neyi ne zaman yapacağınızı bilirsiniz ve vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde ilerlersiniz.
Arama motoru optimizasyonu uyumlu makale yazmadan önce ise, yazınızın başlığına karar vermelisiniz. Hangi konuda yazacaksınız? İçeriğinizde hangi anahtar kelimeler olacak? Makalenizi okuması gereken kişiler Google’da nasıl aramalar yapıyor? Evet, en önemli kısmfı da bu olacaktır çünkü yazacağınız yazın okunmazsa hiçbir anlamı olmayacaktır. Sayfanıza birileri girmediği sürece, atıl vaziyette internete bırakılmış bir yazının sahibi olursunuz. Böylelikle de, ne bir satış yapabilmeniz mümkün olur ne de bir ziyaretçi sitenize gelir.
Google’da içeriğiniz veya makaleniz ile ilgili en çok hangi aramaların yapıldığını ise, Google’ın ücretsiz olarak sağladığı Anahtar Kelime Planlayıcı ile öğrenebilirsiniz. Yazacağınız kelimeler ile alakalı sonuçları da gösteren Anahtar Kelime Planlayıcı sayesinde sitenize ziyaretçi çekebilecek kelimeleri öğrenebilir ve bu aramalara uygun olarak içeriğinizi hazırlayabilirsiniz. Önemli olan bir nokta ise, en çok aranan kelimeleri yazınızda kullanmanız gerektiğidir.
SEO Link Yapısı
Yazılarınızın link yapısı çok önemlidir. Öyle ki, link yapısı ve sayfanın başlığı en önemli 2 konu olacaktır. Örneğin, bu yazının linki https://www.creamive.com/seo-uyumlu-makale şeklindedir. Başlığımızın SEO Uyumlu Makale Yazım Tavsiyeleri ve Örnekler olmasına rağmen görüldüğü üzere sadece SEO Uyumlu Makale kelimelerini linkimiz içerisinde geçiriyoruz. Bunun nedeni ise, insanlar SEO Uyumlu Makale olarak arama yapabilirler ancak SEO Uyumlu Makale Yazım Tavsiyeleri ve Örnekler şeklinde arama yapmaları neredeyse imkansızdır. Biz de ziyaretçilere daha kolay ulaşabilmek için bu şekilde bir strateji belirliyoruz. Ayrıca, linkleriniz içerisinde ve, ile gibi önemsiz kelimeleri geçirmemeniz daha iyi olacaktır çünkü arama motorları direkt olarak insanların ilgilenebileceği şekilde link oluşturmanızı sever. Ne kadar spesifik olursanız, o kadar ilgi uyandırmanız mümkün olacaktır.
Ancak, bazı sitelerin link yapıları inanılmaz derecede kötüdür ve bu nedenle de Google yani arama motorları bu siteleri ziyaret etmek bile istemeyebilir. Örneğin; www.domain.com?p=123 gibi bir adresin ne ile alakalı olduğunu ne biz anlayabiliriz ne de arama motorları. İşte bu nedenle de, link yapılarınızın temiz ve anlaşılır olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca, bağlantılarınızın 6’dan fazla sözcüğe sahip olmaması gerekir çünkü linkiniz ne kadar uzarsa, o kadar verimsiz bir hale gelecektir.
Kelimelere Vurgu Yapın
Örneğin bu yazımız SEO ile alakalı ve Google da bu yazının arama motoru optimizasyonu ile alakalı olduğunu gayet kolay bir şekilde anlayacaktır. Ancak, eğer siz bazı kelimeleri kalın ya da italik yaparsanız, bu kelimelerin yazının önemli kısımları olduğunu Google’a anlatmış olursunuz. Öyle ki, okuyucular da bu kelimeleri gördüklerinde önemli olduklarını anlayacaklardır. Bu kısmı şöyle düşünebilirsiniz. Bir kitap okuyorsunuz ve yazar bazı kısımların altını çizmiş ya da o alanları kalın olarak yazmış. Bu durumda siz de bu kelimelerin ya da cümlelerin önemli olduğunu anlarsınız ve daha dikkatli bir şekilde okursunuz. Hatta not alırsınız ve bu önemli cümleleri bir yerlerde saklarsınız. Belki de, sosyal medya platformlarında bu yazıları paylaşırsınız. Evet, dikkate değer kısımları özellikle belirtmeniz size arama motoru optimizasyonu konusunda yardımcı olacaktır.
Buraya kadar olan kısımlar basit gibi görünse de hala birçok web sitesinin gözünden kaçan kısımlardan oluşuyor. Yazımızı sürekli olarak geliştireceğimiz için bu yazımız için bir de görsel galeri ekliyoruz. Bu görsel galeride aslında tek tek yeni başlıkları bulabilirsiniz. Örneğin; sitemizdeki SEO kategori yapıları nasıl olmalı, yazımıza etiket eklemeli miyiz, SEO uyumlu makale kaç kelime olmalı gibi soruların yanıtlarını galeri içerisinde bulabilirsiniz.
Ayrıca, internet siteniz için profesyonel bir SEO hizmeti almak istiyorsanız SEO Paketleri sayfamızı ziyaret edebilir ya da bizim ile hemen iletişim sayfamızdan iletişime geçebilirsiniz. arama motoru optimizasyonu konusunda aklınıza gelen sorulara sormaktan lütfen çekinmeyiniz. Birlikte, internet sitenizin arama motorlarında üst sıralara çıkarabileceğimiz projelerde görüşmek üzere.