Arama motoru optimizasyonu ya da SEO olarak kısaca adlandırdığımız terim, internet sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkabilmesi için yaptıkları çalışmalara verilen addır. CREAMIVE SEO Ajansı olarak bizler de firmalara kurumsal SEO alanında hizmetler ve danışmanlık sunmaktayız. Arama motoru optimizasyonu danışmanlığı hem bireysel kişilerden hem de kurumsal firmalardan alınabilmektedir. Ancak, kurumsal SEO firmaları varken sıradan şahıslardan bu hizmeti almak çok büyük bir risktir çünkü yapılacak en küçük hatalar sitenizin Google tarafından yasaklanmasına yani banlanmasına neden olabilir. Böyle bir durum olursa da, o ana kadar verdiğimiz emekler ve harcadığınız tüm paralar kül olur gider. İşte bu nedenle de kurumsal SEO danışmanlığı hizmeti almanız firmanız açısından daha sağlıklı olacaktır.
SEO çalışması, bir internet sitesinin Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında yapılan aramalarda üst sıralarda yer alınabilmesi için yapılan çalışmalara verilen isimdir. Bir site arama motorlarında üst sıralar yer alırsa, daha fazla ziyaretçiye ulaşabilir böylelikle de daha fazla kazanç sağlanması mümkün olur. İşte bu nedenle de SEO çalışması eşittir kazanç diyebiliriz. SEO çalışması ile siteler daha fazla müşteriye ulaşabilir bunun sonucunda da karlılıklarını artırırlar. Bu yazımızda da SEO çalışmaları ile sitelerin Google’da yükselmesine değineceğiz.
Arama motorları, günümüzde siteler için en önemli ziyaretçi kaynağı olmaktadır. Bunun en büyük nedeni ise, ziyaretçiler yani insanlar bir konu hakkında bilgi edinmek istediklerinde ilk önce Google başta olmak üzere diğer arama motorlarına öğrenmek istedikleri konularla alakalı anahtar kelimeleri yazarlar. Bunun ardından ise, karşılarına gelen listeden dikkatlerini en fazla çeken sitenin başlığına tıklayarak siteye ulaşırlar. İşte bu nedenle de site sahipleri arama motorları listesi ararlar çünkü sitelerini ekleyerek bu arama motorlarından faydalanmak isterler. Kurumsal SEO danışmanlığı isteyen firmalar ise sadece Kurumsal SEO hizmeti sağlayan ajanslara ulaşarak tüm işlemleri hiçbir bilgiye sahip olmadan yaptırabilirler.
Web Tasarımcılar için Kontrol Listesi: Bir Müşteriye Sunumdan Önce Yapmanız Gerekenler
Bir müşteri projesi için teslim tarihi yaklaşıyor. Müşteriyle yüz yüze yapacağınız toplantı için zaman daralıyor. Hazır mısınız?
Basitçe bir web tasarımı alıp, müşteriye vermek müşteri proje sunumunuzu başarıyla gerçekleştirmenizin yolu değildir. Bu toplantı için hazırlık olarak yapmanız gereken diğer şeyler de vardır, böylece proje teklifinizin veya web tasarımınızın hedefine ulaşma olasılığı artar. Hazırlık anahtar kelimedir. Müşteri toplantılarından önce oyun planınız hazır olmalıdır, böylece kendinizi rahat ve güvenli hissetmenin yanında projenizin (veya teklifinizin) harika bir etki yapma şansını da arttırırsınız.
Paravan Blog, SEO hizmetlerinin en profesyonel adımlarındandır. Bunun nedeni ise, yüksek rekabetteki kelimelerde paravan bloglar sayesinde daha kolay ve sağlam bir şekilde yükseliş mümkün olabilmektedir. SEO konusunda rekabet içerisinde olduğunuz sektörün gereksinimlerine göre paravan blog 1 tane de olabilir onlarca da olabilir. Bu firmaların bütçeleri ile de ilgili olabilmektedir. Her ne kadar fazla paravan blog kullanılırsa; o denli kolay, hızlı ve kalıcı bir şekilde yükselmek mümkün olmaktadır.
Ticarete odaklanmış site sahipleri, öngördükleri bütçeleriyle e-ticaret sitelerinin bir şekilde ziyaretçi edinmesini amaçlar ve duruma göre başarılı da olurlar. Sitede satılan ürünlerin modellerinden fiyatlarına, site web tasarım çalışmalarının verdiği güvenden ödeme kanallarına kadar birçok nokta müşteriyi alıp almama konusunda etkiler. Eğer e-ticaret sitesinin sahibi tüm bu aşamalarda yeterli olduğunu düşünüyorsa, mutlaka göz önünde bulundurması gereken bir nokta daha gelir: O da tanıtımdır. Yani reklam ve pazarlama faaliyetlerinin nasıl yapıldığı...
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileri ile olan ilişkilerini derinleştirmek ve zenginleştirmek suretiyle satışlarını arttırmak amacıyla müşterileri ile olan etkileşimlerini yönetmek, kaydetmek ve değerlendirmek için kullandığı uygulamaları, stratejileri ve teknolojileri ifade eder.
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileriyle olan iş ilişkilerini iyileştirmek, müşteri sadakatinin sağlanmasına yardımcı olmak ve satışları arttırmak hedefiyle müşteri yaşam döngüsü boyunca müşteri etkileşimleri ile verilerini yönetmek ve analiz etmek için kullandığı uygulamalara, stratejilere ve teknolojilere verilen bir addır. CRM (Customer Relationship Management – Müşteri İlişkileri Yönetimi) sistemleri farklı kanallar – veya müşteri ve şirket arasındaki temas noktaları – üzerinden müşterilere ilişkin bilgilerin derlenmesine yönelik olarak tasarlanırlar. Bu kanallar ve temas noktaları şirketin web sitesini, telefonlarını, canlı sohbet hatlarını, doğrudan e-posta gönderilmesini, pazarlama materyallerini ve sosyal medya kanallarını içerebilir. Ayrıca, CRM sistemleri müşteriyle karşı karşıya gelen personele müşterinin kişisel bilgilerinin, satın alma geçmişinin, satı alma tercihlerinin ve kaygılarının detaylarını da sağlayabilir.
Sitenizin en kritik parçalarından biri olan “Hakkımızda” sayfası (bazen Geçmiş, Ne Yapıyoruz, Biz Kimiz, v.b. olarak da bilinir) konu bağlantı üretmeye gelince genellikle ihmal edilir. Ancak, sitenizi bir ziyaretçiye satma potansiyeli göz önünde tutulduğunda bugünlerde daha fazla dikkat gösterilmeyi hak etmektedir.
İlk olarak, kaç adet bağlantılı internet adresi olduğunu görmek için aşağıdaki üç büyük markanın Hakkımızda sayfalarına bakalım:
Söz konusu kullanıcı deneyimi ise wireframe’ler ve prototipler hiç şüphesiz en önemli olanlar arasındadır.
Ama bu sadece başlangıçtır. Günlük web tasarımlar için son derece pratik olacak diğer dört belge daha vardır. Bu dördünü diğerlerinden ayıran şey web tasarımcılara kullanıcıları anlamalarında yardımcı olmalarıdır ve bu konu tasarımcının başarısını diğer her şeyden daha fazla belirler.
Kurumsal firmalar, markalarını özellikle de internette en iyi şekilde tanıtabilmek için kurumsal tanıtım yazısı ihtiyacı duymaktadır. Tanıtım yazısı ihtiyaçları en çok da hakkımızda, kurumsal, bizden haberler gibi sayfalarda olmaktadır. Bunların yanı sıra, ürün ya da kategori sayfalarında da tanıtım yazısı kullanılabilir. Çünkü, potansiyel müşterilere hangi alanlarda güçlü olduğunuzu net bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere kurumsal firma tanıtım yazısı örnekleri ve CREAMIVE farkıyla networkümüzde yer alan sitelerden nasıl tanıtım yazısı alabileceğiniz hakkında bilgiler sunacağız. Ayrıca, tanıtım yazısı neden önemlidir sorusuna da yanıtları bu yazının devamında bulabileceksiniz. Özetle, hem şirketinizin tanıtım yazılarını hazırlıyoruz hem de isterseniz firmanızın dijital dünyada daha fazla kişiye ulaştırılabilmesi için bu yazıları başka sitelerde de paylaşabiliyoruz.