Bu yazımızda, web sitesi kodlama konusunda neleri bilmeniz gerektiğine dair giriş mahiyetinde bilgileri paylaşacağız. Tam manasıyla web sitesi kodlama konusuna hakim olabilmek için ise birçok farklı kaynağı da bu yazımızda önümüzde günlerde sizlere sunmayı planlıyoruz. Ancak, yine de başlangıç olarak ilerleyen zamanlarda nelere ihtiyaç duyacağınıza dair bilgileri bulabilirsiniz. HTML, CSS, JS, Jquery, Ajax, ASP, PHP, SQL, MySQL, MsSSQL ve son olarak da SEO konularına değineceğiz.
Sosyal medya, Web 2.0’ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Ayrıca sosyal medya; kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünüdür. Sosyal medya ağları, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedır. Küçük gruplar arasında gerçekleşen diyaloglar ve paylaşımlar giderek, kullanıcı bazlı içerik (İngilizce: UGC-User Generated Content) üretimini giderek arttırmakta, amatör içerikleri dijital dünyada birer değere dönüştürmektedir.
Blog içeriğinde kullanılan resimler (görseller: fotoğraf, resim, karikatür ve benzeri) belki de içerik veya başlık kadar önemli bir konudur. Hem arama motorlarından konuyla ilgilenenlerin bloga çekilmesinde yani yeni ziyaretçilerin sitenize gelmesinde yararları olur, hem de ziyaretçinin merakını uyandırır ve görselin bulunduğu sayfanızı da okumasını sağlar. Bununla birlikte, grafik gibi kimi görseller, okuyucunun konuyu anlamasında yararlı olacaktır. Bu özellikleriyle tamamen blog sahibinin işine yarar bir ayrıntıdır. Bu yazımızda blog sahipleri için SEO tavsiyeleri yer alıyor, bu tavsiyelere göz atmalısınız. Bir nevi seo nasıl yapılır? sorusuna cevaplar da bulabilirsiniz.
Bu yazımızda bir önceki yazımızın devamını getireceğiz. Liselerde web tasarım bölümü başlıklı yazımızda, liselerde web tasarım bölümü olmadığını ancak benzeri bölümlerin olduğunu söylemiştik. Şimdi de liselerde grafikerlik konusuyla mini yazı dizimize devam edeceğiz.
Bu yazımızda liselerde web tasarım bölümü konusunda bilgiler vereceğiz. Şunu öncelikle belirtmek isteriz ki, liselerde web tasarım bölümü ne yazık ki yoktur ancak kısmen de alakası olan bölümler mevcuttur. En çok alakalı 2 bölüm ise “Sanat ve Tasarım” ve “Bilişim Teknolojileri” bölümleridir. “Ahşap Teknolojisi (Mobilya ve İç Mekan Tasarımı)” ve “Grafik ve Fotoğraf” bölümleri ise kısmen de alakası olan bölümlerdir. Ayrıca, sonraki yazılarımızda üniversitelerde web tasarım bölümü konusuna da değineceğimizi şimdiden belirtmek isteriz.
Kurumsal firmalar, markalarını özellikle de internette en iyi şekilde tanıtabilmek için kurumsal tanıtım yazısı ihtiyacı duymaktadır. Tanıtım yazısı ihtiyaçları en çok da hakkımızda, kurumsal, bizden haberler gibi sayfalarda olmaktadır. Bunların yanı sıra, ürün ya da kategori sayfalarında da tanıtım yazısı kullanılabilir. Çünkü, potansiyel müşterilere hangi alanlarda güçlü olduğunuzu net bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere kurumsal firma tanıtım yazısı örnekleri ve CREAMIVE farkıyla networkümüzde yer alan sitelerden nasıl tanıtım yazısı alabileceğiniz hakkında bilgiler sunacağız. Ayrıca, tanıtım yazısı neden önemlidir sorusuna da yanıtları bu yazının devamında bulabileceksiniz. Özetle, hem şirketinizin tanıtım yazılarını hazırlıyoruz hem de isterseniz firmanızın dijital dünyada daha fazla kişiye ulaştırılabilmesi için bu yazıları başka sitelerde de paylaşabiliyoruz.
Web tasarım şirketleri, markaların ve firmaların dijital dünyadaki web tasarım ihtiyaçlarını karşılayan şirketler olarak öne çıkmaktadır. CREAMIVE Web Tasarım Ajansı olarak, firmaların web tasarım, web yazılım, seo, kurumsal yazılım ve sosyal medya konularındaki ihtiyaçlarına kreatif çözümler aramakta ve markaların dijital dünyadaki başarılarını artırmaktayız. Bu yazıyı okuduğunuza göre Google’da ya da internette web tasarım şirketleri konulu araştırmalar yapmakta olduğunuzu varsayıyoruz. Web tasarım şirketi ararken, kreatif ve kurumsal çözüm sunabilen şirketlere ağırlık vermenizi tavsiye ederiz. CREAMIVE’in açılımının Creative Media olduğunu da belirterek yazımıza devem etmek isteriz.
WordPress aklınıza gelebilecek herhangi bir site için kullanabilen değiştirilebilir, güçlü ve kolay bir içerik yönetme sistemidir. Çoğunlukla blog sahipleri tarafından tercih edilirken, aynı zamanda sayısız e-ticaret sanal vitrin ve sanal marketlerinde de kullanılır. Arama motoru optimizasyonu dahil sayfanıza ekleyebileceğiniz herhangi bir sayfa için gelişen ekonomik çözümlerin olması, WordPress kullanmanın başlıca yararlarından bir tanesidir.
WordPress varış sayfaları (landing page) herhangi bir sayıda tema ve eklenti kullanılarak yapılabilir. Araç seçiminiz ihtiyaçlarınıza göre şekillenebilir.
Web site tasarımında iş haritaların kullanımına geldiğinde, sıradan iletişim sayfalarının Google Maps (Google Haritalar) ile kullanımı yazılı olmayan kuralların başında geliyor. Otelinizin, ajansınızın, mağazanızın ya da şirketinizin konumunu da böylelikle basit bir şekilde gösteriyorsunuz.
Bu konu üzerinde biraz düşünmeye başlarsanız ve kreatif yönleriniz de varsa, ortaya mükemmel sonuçlar çıkabilir. Ancak, buradaki olay kesinlikle sıradan olmamakla başlıyor. Belirtmek de gerekir ki, akılda kalıcı lokasyon çalışmaları markaların ve firmaların dikkat çekmesini etkileyebilecek unsurlardandır. Ayrıca, eğer ki fiziksel bir mağazanız varsa, bu durum sizin için daha da avantajlı bir hale gelebilir. Hoş bir detayla onları mağazanıza davet edebilir ve belki de akıllarını çelerek müşteriniz olmasını sağlayabilirsiniz.
Dijital çağın gelişimi ve hayatımıza entegrasyonu ile beraber internet sitesini faaliyete geçirmek ve ziyaretçilere ulaşmayı amaçlamak neredeyse kaçınılmaz bir durum halini aldı diyebiliriz. Sektöre yabancı isimlerin, tecrübe kazanma adına yapması gereken çalışmaların başında şüphesiz ücretsiz bir platform ile başlayarak, sektörün irdelenmesini sağlamak ilk hedeflerin başında yerini alıyor. Sosyal medya etkinliğinin nasıl kullanılacağı, nasıl daha iyi sonuca ulaşılabileceğini ve sadık takipçilerin nasıl kazanılacağı hususunda dikkat çeken parametrelerin de etkin kullanımı ile ileride kurmayı düşündüğünüz başarılı bir platform için gerekli alt yapıyı oluşturma imkanına erişebilirsiniz.