SEO İçin Blog Resimleri Nasıl Optimize Edilir?

Blog sahipleri için SEO tavsiyeleri, SEO nasıl yapılır ve blog resimlerinin SEO için önemi konularını anlattık. Blog ve site sahiplerine SEO tavsiyeleri

SEO İçin Blog Resimleri Nasıl Optimize Edilir?

Blog içeriğinde kullanılan resimler (görseller: fotoğraf, resim, karikatür ve benzeri) belki de içerik veya başlık kadar önemli bir konudur. Hem arama motorlarından konuyla ilgilenenlerin bloga çekilmesinde yani yeni ziyaretçilerin sitenize gelmesinde yararları olur, hem de ziyaretçinin merakını uyandırır ve görselin bulunduğu sayfanızı da okumasını sağlar. Bununla birlikte, grafik gibi kimi görseller, okuyucunun konuyu anlamasında yararlı olacaktır. Bu özellikleriyle tamamen blog sahibinin işine yarar bir ayrıntıdır. Bu yazımızda blog sahipleri için SEO tavsiyeleri yer alıyor, bu tavsiyelere göz atmalısınız. Bir nevi seo nasıl yapılır? sorusuna cevaplar da bulabilirsiniz.

SEO İçin Görsellere Bilgiler Ekleyin

Görsellerin mutlaka konuyla ilgili ismi olduğuna emin olmalısınız. Örneğin asd3345.jpg isimli görsel eğer bir cep telefonu görseli ise ve bunu incelemenizde kullanacaksanız, görselin adını henüz yüklemeden söz konusu cep telefonu markası ve modeli olarak belirlemelisiniz. Görseli içeriğe ekledikten sonra yapmanız gereken birkaç şey daha var. Bunlardan birincisi, eğer dilerseniz görsele başlık eklemektir. Başlık, dipnot gibi açıklayıcı bir yazı da olabilir, görselle ilgili bir açıklama da.

 

Görseli Anlatan İfadeler SEO’ya Katkı Sağlar

Örneğin, mantı tarifi içeriğinde siz sarımsaklı yoğurtlu tarifi anlattınız. Ancak, görseldeki mantı sade ise: Görsel başlığına “Yoğurtsuz (sade) mantı” diyebilirsiniz. Ardından ise fotoğrafın üstüne gelip “Özellikler” aracılığıyla kullanıcının faresini görsele getirdiğinde görünecek metni yazmalısınız. Az önceki örnekten gidersek, buraya “Yoğurtsuz Sade Mantı” yazılması SEO için daha uygun olacaktır.

Bazı blog yazarları görsele sadece “Mantı” da yazabiliyor. Bunun hem avantajı hem de dezavantajı vardır. Görsellere uzun ve görseli tam anlatan ifadeler girerseniz; Google’da o görselin öne çıkmasını sağlayabilirsiniz ve direkt olarak spesifik bir hedefiniz olur. Fakat, siz sadece Mantı yazarsanız, bu durumda da çok daha fazla siteyle rekabet edeceğiniz için öne çıkma ihtimaliniz çok düşük olacaktır. Çünkü, büyük haber siteleri ya da 10 yıllık sitelerin de bu aramalarda öne çıkabileceğini varsaydığımızda, sizin şansınız neredeyse hiç yoktur.

 

Görsellerin Boyutları: Dünya Haritası

Görsellerin Boyutları

Görsellerin ayrıca boyutlarına dikkat etmenizde de yarar var. Birincisi, Dünya haritası gibi ayrıntılı bir görsel çok ufak boyutlarda olursa ne ziyaretçinin ilgisini çeker, ne de arama motorlarında gösterilirken kullanıcıların. Diğer yandan bir ülke bayrağının çok büyük boyutlarda yüklenmesi de hem deponuz (hosting) için iyi değildir, hem de sayfanızın açılma süresini olumsuz etkiler. Siteniz ya da sayfanız ne kadar yavaş açılırsa, bu bağlamda SEO açısından sizi rakiplerinizin bir adım gerisine atacaktır. Görsellerin formatlarında ise duruma göre JPEG, PNG veya GIF kullanımı, arama motorları nezdinde daha uygun olup SEO açısından daha elverişlidir.

 

Kurumsal SEO Paketleri

Eğer ki siteniz kişisel değilse ve ticari amaçları varsa, Google’da ilk sıralarda yer almanız kesinlikle ama kesinlikle şarttır. İşte bu nedenle de, CREAMIVE Web Ajansı olarak sunduğumuz çeşitli SEO Paketleri’ne göz atmanızı tavsiye ederiz. SEO hizmetlerimizi barındıran bu sayfaya ulaşmak için tıklayınız: SEO Paketleri.

tarihinde SEO kategorisinde yazdı1 yorum

Sosyal Medyada Paylaşmak İster Misiniz?
Bizi Takip Etmek İster Misiniz?

Her gün sosyal medya, web tasarım, dijital dünya ve SEO konularında yazılar paylaşıyoruz. Siz de bu yazılardan haberdar olmak isterseniz, bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ya da e-posta adresinizi girerek günlük haberleri alabilirsiniz.

Fikirlerinizle Bu Yazıya Katkı Sağlayabilirsiniz

Yazımız hakkında aklınıza bir şeyler mi geldi? Yoksa, eklenebilecek kısımlar olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Lütfen, yorumlarınız sayesinde bu yazıyı geliştirmekten çekinmeyiniz. Alt kısımda yer alan yorum ekleme alanını değerli fikirlerinizi eklemek için kullanabilirsiniz.

Creative Media

Creative Media

CREAMIVE, Creative ve Media kelimelerinin birleşimiyle 2010 yılında dünyaya gelmiş ve sözlüklere (en azından şimdilik arama motorları sözlüklerine) hızlı bir şekilde yerleşmiştir.

Bu hesap altında paylaşılan yazılar ise genellikle ekip arkadaşlarımızdan birkaç kişinin ortak olarak yazdığı ya da düzenlediği yazılar olacaktır.

İlgili Yazılar
Google Haritalar`a Firma EklemeGoogle Haritalar`a Firma Ekleme
Blog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot AçmaBlog Açma - Blog Nasıl Açılır - Blogspot Açma
Google Gelecekte Olguları SıralayacakGoogle Gelecekte Olguları Sıralayacak
Kurumsal SEOKurumsal SEO
SEO FiyatlarıSEO Fiyatları
Web Tasarım SEOWeb Tasarım SEO
Güncel Yorumlar
Yorum Yapalım
Arama Kutusu
Kategoriler
E-Posta Aboneliği

Yazılarımızı takip etmek ister misiniz?

creamive kreatif fikirler web tasarım ajansı