Responsive web tasarım, web tasarım dünyasının moda terimidir ama bu konu gerçekte abartılıyor mu? Basitçe mobil ve masaüstü için ayrı siteleriniz olamaz mı? Görünüşe göre herkes tercihini ayrı web sitesi ara yüzleri yerine responsive web tasarım fikrinden yana kullanıyor. Web sitenizi responsive yapmaya karar vermeden önce bu konudaki araştırmayı kendiniz yapmalı ve bu yaklaşımın faydalarını kendiniz değerlendirmelisiniz. Bilgi edinmeye responsive web tasarım çalışmalarının aşağıda özetlenen 12 faydasını inceleyerek başlayabilirsiniz.
Çok ekranlı bir dünyada yaşadığımız bir sır değil. Gerçekte, Google’ın bir araştırmasına göre TV izleyicilerinin yüzde 77’si aynı anda başka bir aygıt daha kullanmaktadır. Bu kullanım arama motorlarında aramaya, alışveriş yapmaya, tweet atmaya ya da Facebook’a yazmaya kadar değişiklik göstermektedir. Bu davranışların ve kullanıcıların sosyal medya platformlarındaki tepkilerinin izlenmesi size TV reklam çabalarınızın nasıl sonuç verdiği hakkında görüş sağlayabilir.
Ticarete odaklanmış site sahipleri, öngördükleri bütçeleriyle e-ticaret sitelerinin bir şekilde ziyaretçi edinmesini amaçlar ve duruma göre başarılı da olurlar. Sitede satılan ürünlerin modellerinden fiyatlarına, site web tasarım çalışmalarının verdiği güvenden ödeme kanallarına kadar birçok nokta müşteriyi alıp almama konusunda etkiler. Eğer e-ticaret sitesinin sahibi tüm bu aşamalarda yeterli olduğunu düşünüyorsa, mutlaka göz önünde bulundurması gereken bir nokta daha gelir: O da tanıtımdır. Yani reklam ve pazarlama faaliyetlerinin nasıl yapıldığı...
Kendi web sitenizi inşa etmek ya da web tasarım çalışmaları yapmak para sıkıntısı olan girişimciler için iyi bir fikir gibi gözükebilir. Start-up şirketiniz büyümeye başladığında ve bu tür konular için artık endişelenmenize gerek kalmadığında personelinize bir web tasarımcı dahil edebilirsiniz.
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileri ile olan ilişkilerini derinleştirmek ve zenginleştirmek suretiyle satışlarını arttırmak amacıyla müşterileri ile olan etkileşimlerini yönetmek, kaydetmek ve değerlendirmek için kullandığı uygulamaları, stratejileri ve teknolojileri ifade eder.
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileriyle olan iş ilişkilerini iyileştirmek, müşteri sadakatinin sağlanmasına yardımcı olmak ve satışları arttırmak hedefiyle müşteri yaşam döngüsü boyunca müşteri etkileşimleri ile verilerini yönetmek ve analiz etmek için kullandığı uygulamalara, stratejilere ve teknolojilere verilen bir addır. CRM (Customer Relationship Management – Müşteri İlişkileri Yönetimi) sistemleri farklı kanallar – veya müşteri ve şirket arasındaki temas noktaları – üzerinden müşterilere ilişkin bilgilerin derlenmesine yönelik olarak tasarlanırlar. Bu kanallar ve temas noktaları şirketin web sitesini, telefonlarını, canlı sohbet hatlarını, doğrudan e-posta gönderilmesini, pazarlama materyallerini ve sosyal medya kanallarını içerebilir. Ayrıca, CRM sistemleri müşteriyle karşı karşıya gelen personele müşterinin kişisel bilgilerinin, satın alma geçmişinin, satı alma tercihlerinin ve kaygılarının detaylarını da sağlayabilir.
Sitenizin en kritik parçalarından biri olan “Hakkımızda” sayfası (bazen Geçmiş, Ne Yapıyoruz, Biz Kimiz, v.b. olarak da bilinir) konu bağlantı üretmeye gelince genellikle ihmal edilir. Ancak, sitenizi bir ziyaretçiye satma potansiyeli göz önünde tutulduğunda bugünlerde daha fazla dikkat gösterilmeyi hak etmektedir.
İlk olarak, kaç adet bağlantılı internet adresi olduğunu görmek için aşağıdaki üç büyük markanın Hakkımızda sayfalarına bakalım:
İçerik pazarlama marka farkındalığının arttırılması, müşteri ilgisinin oluşturulması, güvenilirlik inşa edilmesi ve ilginin satışa dönüştürülmesi dahil çeşitli hedeflere ulaşılmasını sağlayabilir. Bu yazıda güven oluşturan ve potansiyel müşterilerin kendinize çekilmesine yardımcı olan B2B içerik pazarlama unsurlarına göz atacağız.
İlk olarak istatistiklerle başlayalım (bizim favorimiz olan ve pazarlamacılar için gerçekten anlam ifade eden konu).
Sosyal medya, Web 2.0’ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Ayrıca sosyal medya; kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünüdür. Sosyal medya ağları, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedır. Küçük gruplar arasında gerçekleşen diyaloglar ve paylaşımlar giderek, kullanıcı bazlı içerik (İngilizce: UGC-User Generated Content) üretimini giderek arttırmakta, amatör içerikleri dijital dünyada birer değere dönüştürmektedir.
Bu yazımızda bir önceki yazımızın devamını getireceğiz. Liselerde web tasarım bölümü başlıklı yazımızda, liselerde web tasarım bölümü olmadığını ancak benzeri bölümlerin olduğunu söylemiştik. Şimdi de liselerde grafikerlik konusuyla mini yazı dizimize devam edeceğiz.
Kurumsal firmalar, markalarını özellikle de internette en iyi şekilde tanıtabilmek için kurumsal tanıtım yazısı ihtiyacı duymaktadır. Tanıtım yazısı ihtiyaçları en çok da hakkımızda, kurumsal, bizden haberler gibi sayfalarda olmaktadır. Bunların yanı sıra, ürün ya da kategori sayfalarında da tanıtım yazısı kullanılabilir. Çünkü, potansiyel müşterilere hangi alanlarda güçlü olduğunuzu net bir şekilde belirtmeniz gerekmektedir. Bu yazımızda sizlere kurumsal firma tanıtım yazısı örnekleri ve CREAMIVE farkıyla networkümüzde yer alan sitelerden nasıl tanıtım yazısı alabileceğiniz hakkında bilgiler sunacağız. Ayrıca, tanıtım yazısı neden önemlidir sorusuna da yanıtları bu yazının devamında bulabileceksiniz. Özetle, hem şirketinizin tanıtım yazılarını hazırlıyoruz hem de isterseniz firmanızın dijital dünyada daha fazla kişiye ulaştırılabilmesi için bu yazıları başka sitelerde de paylaşabiliyoruz.