İsveç, Stockholm’deki Beckmans College of Design öğrencisi Johanna Burai yakın zaman önce Google Görseller aramalarında bazı ciddi beyaza yönelme sorunları olduğunu fark etti.
Burai’ye göre “Hand” (El) kelimesi için yapılan bir resim araması 800’ün üzerinde sonuç verdi ama kendisi bu ellerin tümünün beyaz olduğunu fark etti. Vücudun diğer kısımları için yapılan aramalar da benzer sonuçlar ortaya çıkardı. Burai, mikro seviyede problemi çözmek ve makro seviyede Google Görseller’de değişimi tetiklemek için Facebook, Pinterest ve Twitter üzerinde yeterince paylaşılacağı umuduyla altı adet beyaz olmayan el içeren bir web sitesi olan “World White Web”i kurdu.
Çok ekranlı bir dünyada yaşadığımız bir sır değil. Gerçekte, Google’ın bir araştırmasına göre TV izleyicilerinin yüzde 77’si aynı anda başka bir aygıt daha kullanmaktadır. Bu kullanım arama motorlarında aramaya, alışveriş yapmaya, tweet atmaya ya da Facebook’a yazmaya kadar değişiklik göstermektedir. Bu davranışların ve kullanıcıların sosyal medya platformlarındaki tepkilerinin izlenmesi size TV reklam çabalarınızın nasıl sonuç verdiği hakkında görüş sağlayabilir.
Ticarete odaklanmış site sahipleri, öngördükleri bütçeleriyle e-ticaret sitelerinin bir şekilde ziyaretçi edinmesini amaçlar ve duruma göre başarılı da olurlar. Sitede satılan ürünlerin modellerinden fiyatlarına, site web tasarım çalışmalarının verdiği güvenden ödeme kanallarına kadar birçok nokta müşteriyi alıp almama konusunda etkiler. Eğer e-ticaret sitesinin sahibi tüm bu aşamalarda yeterli olduğunu düşünüyorsa, mutlaka göz önünde bulundurması gereken bir nokta daha gelir: O da tanıtımdır. Yani reklam ve pazarlama faaliyetlerinin nasıl yapıldığı...
Kendi web sitenizi inşa etmek ya da web tasarım çalışmaları yapmak para sıkıntısı olan girişimciler için iyi bir fikir gibi gözükebilir. Start-up şirketiniz büyümeye başladığında ve bu tür konular için artık endişelenmenize gerek kalmadığında personelinize bir web tasarımcı dahil edebilirsiniz.
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileri ile olan ilişkilerini derinleştirmek ve zenginleştirmek suretiyle satışlarını arttırmak amacıyla müşterileri ile olan etkileşimlerini yönetmek, kaydetmek ve değerlendirmek için kullandığı uygulamaları, stratejileri ve teknolojileri ifade eder.
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) şirketlerin müşterileriyle olan iş ilişkilerini iyileştirmek, müşteri sadakatinin sağlanmasına yardımcı olmak ve satışları arttırmak hedefiyle müşteri yaşam döngüsü boyunca müşteri etkileşimleri ile verilerini yönetmek ve analiz etmek için kullandığı uygulamalara, stratejilere ve teknolojilere verilen bir addır. CRM (Customer Relationship Management – Müşteri İlişkileri Yönetimi) sistemleri farklı kanallar – veya müşteri ve şirket arasındaki temas noktaları – üzerinden müşterilere ilişkin bilgilerin derlenmesine yönelik olarak tasarlanırlar. Bu kanallar ve temas noktaları şirketin web sitesini, telefonlarını, canlı sohbet hatlarını, doğrudan e-posta gönderilmesini, pazarlama materyallerini ve sosyal medya kanallarını içerebilir. Ayrıca, CRM sistemleri müşteriyle karşı karşıya gelen personele müşterinin kişisel bilgilerinin, satın alma geçmişinin, satı alma tercihlerinin ve kaygılarının detaylarını da sağlayabilir.
SEO Danışmanlığı, arama motorlarında özellikle de Google’da üst sıralara çıkmak isteyen firmalar için olmazsa olmaz durumdadır. Bunun nedeni ise, günümüzde en fazla ziyaretçiye ve potansiyel müşteriye Google ile ulaşılmaktadır. SEO danışmanlığı ile de daha fazla müşteriye ulaşabilmek mümkün olmaktadır.
Kurumsal SEO Danışmanlığı hizmeti veren CREAMIVE Web Ajansı, internet sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlamaktadır. Bu kapsamda site içi SEO ve site dışı SEO konularında çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Bu SEO çalışmaları sayesinde SEO Analiz işlemlerini de gerçekleştirerek, sitenizin tam anlamıyla SEO uyumlu olmasını sağlamaktayız.
Merhaba Bloggerlar :)
Bu yazımızda özellikle de blog yazarları için güzel bir haber yer alıyor. Uzun zamandır birlikte çalıştığımız İda Natura Life Style Kazdağları Butik Otel için bir çekiliş düzenliyoruz. Bu çekiliş çerçevesinde 1 kişiye çift kişilik tatil hediye edeceğiz. Evet! Yanlış duymadınız. Hiçbir ücret ödemeden Kazdağları doğasında muhteşem bir tatil sizi bekliyor olacak. Ayrıca, tuz odasında da iki kişi için birer seans bu hediyemizin yanında sizin olacak.
İçerik pazarlama marka farkındalığının arttırılması, müşteri ilgisinin oluşturulması, güvenilirlik inşa edilmesi ve ilginin satışa dönüştürülmesi dahil çeşitli hedeflere ulaşılmasını sağlayabilir. Bu yazıda güven oluşturan ve potansiyel müşterilerin kendinize çekilmesine yardımcı olan B2B içerik pazarlama unsurlarına göz atacağız.
İlk olarak istatistiklerle başlayalım (bizim favorimiz olan ve pazarlamacılar için gerçekten anlam ifade eden konu).
Google ve diğer arama motorlarında üst sıralara çıkmak her blog ya da internet sitesi sahibinin hayalidir. Bu hayalin gerçekleşmesi için birkaç temel ipucu oldukça işinize yarayacaktır. Bu yazımızda neler yaparsanız, Google’da üst sıralara çıkabilirsiniz sorusuna basit yanıtlar arayacağız. Yani, temel SEO çalışmaları hakkında sizi bilgilendirmeye çalışacağız.
Sosyal medya, Web 2.0’ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. Ayrıca sosyal medya; kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımların bütünüdür. Sosyal medya ağları, insanların birbiriyle içerik ve bilgi paylaşmasını sağlayan internet siteleri ve uygulamalar sayesinde, herkes aradığı, ilgilendiği içeriklere ulaşabilmektedır. Küçük gruplar arasında gerçekleşen diyaloglar ve paylaşımlar giderek, kullanıcı bazlı içerik (İngilizce: UGC-User Generated Content) üretimini giderek arttırmakta, amatör içerikleri dijital dünyada birer değere dönüştürmektedir.