Bu yazımızda HTML Nedir konusuna değineceğiz. İnternette birçok kaynakta görebileceğiniz üzere kafa karıştırıcı olabilir. Hele ki bu yazıyı okuyorsanız, HTML nedir ne değildir tam olarak bilmiyorsunuz diyebiliriz. O nedenle de, bu yazının diğerlerinden en önemli farkı sade ve örneklerle anlatılıyor olması olacaktır. Gelin HTML konusuna birlikte değinelim.
HTML (Hyper Text Markup Language), web sayfaları oluşturabilme maksadıyla kullanılan yazılım diline denilir. HTML içerikler HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) protokolü (port numarası 80) ile sunucudan kullanıcıya web browserlar (internet tarayıcıları: Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) aracılığıyla aktarılır. Web (html ile oluşturulan / statik) sayfaları sunuculara .html ya da .htm uzantılarıyla kaydedilir.
İnternetin ilk piyasaya çıktığı 90’lı yıllarda insanlar tarafından tam olarak ne işe yaradığı anlaşılmasa da, internet ilerleyen yıllarda gelişerek kendini her alanda hissettirmeye başlamıştır. İlk olarak insanlar bilgisayarın tanımı ve işlevlerini keşfetmeye çalışırken daha sonraları web ve web sayfası nedir sorularına cevap aramaya başlamışlardır. İnternetin ilk zamanlarda kamu kurum ve kuruluşlarda kullanılması nedeni ile insanların internete ulaşımı bir hayli geç olmuştur. Özellikle de Türkiye’de internete girebilen cihazların ve bilgisayarların yurt dışından ithal edilmesi nedeni ile web sayfası hazırlama konusunda yeterli donanıma sahip olunamadı. Zamanla gelişmeler oldu ve web sayfaları konusunda şu anki duruma ulaştık. "Web sayfası nedir" konusuna yazımızın devamında değineceğiz.
Sunum, karşınızdaki kişileri etkileyebilmek için bir sanat olarak da görülebilir. Bu nedenle de eğer profesyonel hayatta ya da öğrencilik zamanlarında karşınızdaki kişileri sunumlar ile etkilemeyi düşünüyorsanız, sunum nasıl yapılır konusuna hakim olmanız gerekmektedir. Bu yazımızda başarılı sunum örnekleri ile sizleri sunum nasıl yapılır başlığında bilgilendirmeyi amaçlamaktayız. Hatta, beğendiğimiz sunum örnekleri ile de yazımızı detaylandırarak sizlere faydalı olabilecek sunum örnekleri sunacağız.
Web tasarım her zaman somut ve gözle görülür bir sanat değildir. İncelikli, kullanılabilir ve çoğunlukla tanımlanamazdır. Basitçe, iyi tasarım genellikle görünmezdir.
Konuyu biraz daha açarsak – görünmez tasarım projelere katmanlar, saydamlıklar veya gizli anlamlar eklemek değildir. Kullanıcıya yönelik olarak işlevsel ve görsel şekilde mükemmel projeler ortaya çıkarmaktır.
Tasarım ve etkileşim hiçbir zaman kolay olmamıştır. Kullanıcı davranışının derinlikli analizini ve titiz bir planlama gerektirir. Kullanıcı deneyimi de bir hayli önemlidir. Yükselmekte olan yeni teknolojiler ve etkileşim tasarımı modelleri işleri kolaylaştırmamaktadır.
Bu yazımızda bir önceki yazımızın devamını getireceğiz. Liselerde web tasarım bölümü başlıklı yazımızda, liselerde web tasarım bölümü olmadığını ancak benzeri bölümlerin olduğunu söylemiştik. Şimdi de liselerde grafikerlik konusuyla mini yazı dizimize devam edeceğiz.
Google Adwords, bilindiği üzere Google tarafından firmaların reklam yayınlatabildikleri platformun adıdır. Google Adwords ile hem arama sonuçlarında hem de Google’ın reklamlarını yayınlamak isteyen internet sitelerinde (Google Adsense ile sayfalarında reklam gösteren siteler) reklam yayını yapabilmeniz mümkündür.
Bu yazımızda Google Adwords ve SEO arasındaki ilişkiye değineceğiz. Aslında hemen de söyleyebiliriz; Google Adwords, SEO için önemli bir katkı sağlayabilir. Şu ana kadar SEO için bir faydası yoktur sözünü çok duymuş olabilirsiniz ancak bu sefer farklı bir durumu da öğrenmiş olacaksınız. SEO için nasıl bir katkısı olacağını merak ediyorsanız, yazının devamını okumanızı tavsiye ediyoruz.
Verilerinizin ve varlıklarınızın tümünü kaybederseniz ne yaparsınız? Cevaplar aşağıda.
Bir proje üzerinde saatlerce çalıştıktan sonra yanlışlıkla tüm çalışmanızın silmeniz ve verilerinizin geri getirilemez olması hiç başınıza geldi mi?
Hiç kimse bu duyguyu yaşamak istemez. Bu nedenle web tasarımcıları ve bilgi işlem profesyonellerinin bu tür senaryolardan kaçınmak için müşterilerini veri kullanımı ve yedeklenmesi konusunda eğitmeleri önemlidir.
Gülmek evrensel bir dil ve ilk iletişim yöntemlerimizden biridir. İnsanlar sözlü ve yazılı dile sahip olmadan önce keyif aldıklarını veya belirli bir durumu onayladıklarını ifade etmek için gülmeyi kullanıyordu. Gülmek ayrıca çeşitli diller, kültürler, dönemler ve demografiler arasındaki boşluklar arasında köprü oluşturan bir iletişim biçimidir. Bu nedenle, komik internet geyikleri ve esprili hashtag’lerin sosyal medya mecralarında böylesine zirveye çıkmasına şaşırmamak gerekir. Esasen, bir araştırmaya göre “mizah her tür viral reklam için neredeyse tüm seviyelerde kullanılır”. Bunun sonucu olarak, bu araştırma mizahı içeriğin viral yapılması için evrensel çekiciliğe sahip bir öge olarak tanımlamıştır.
Twitter, favorilere ekleme (fav) olarak kullanılan yıldızları kalplere dönüştürüyor. İlk değişiklik mobilde (Android) gerçekleşti.
Twitter yıldızlar yerine kalpler ile tweetlerini favorilerine eklemeni istiyor. Eğer Twitter hesabınız varsa daha az yıldız ve daha fazla kalp görebilirsiniz.