İşlerinizin sonunda işlerinizin benzer görüneceğinden ve eski web tasarım çalışmalarınıza benzemeye başladıklarından hiç kaygı duydunuz mu? Özellikle de düzenli olarak şablonlardan web tasarım yapıyorsanız bunun olduğuna iddiaya girebiliriz. Pekala, işte iyi haberler – yaratıcılığınızı asla kaybetmemenizin ve buna rağmen müthiş web tasarımları hızla ortaya çıkarmanızın yolları var. Bu yolları gelin birlikte daha yakından inceleyelim.
Tasarım ve etkileşim hiçbir zaman kolay olmamıştır. Kullanıcı davranışının derinlikli analizini ve titiz bir planlama gerektirir. Kullanıcı deneyimi de bir hayli önemlidir. Yükselmekte olan yeni teknolojiler ve etkileşim tasarımı modelleri işleri kolaylaştırmamaktadır.
Bu yazımızda, web sitesi kodlama konusunda neleri bilmeniz gerektiğine dair giriş mahiyetinde bilgileri paylaşacağız. Tam manasıyla web sitesi kodlama konusuna hakim olabilmek için ise birçok farklı kaynağı da bu yazımızda önümüzde günlerde sizlere sunmayı planlıyoruz. Ancak, yine de başlangıç olarak ilerleyen zamanlarda nelere ihtiyaç duyacağınıza dair bilgileri bulabilirsiniz. HTML, CSS, JS, Jquery, Ajax, ASP, PHP, SQL, MySQL, MsSSQL ve son olarak da SEO konularına değineceğiz.
Bu yazımızda bir önceki yazımızın devamını getireceğiz. Liselerde web tasarım bölümü başlıklı yazımızda, liselerde web tasarım bölümü olmadığını ancak benzeri bölümlerin olduğunu söylemiştik. Şimdi de liselerde grafikerlik konusuyla mini yazı dizimize devam edeceğiz.
Bu yazımızda liselerde web tasarım bölümü konusunda bilgiler vereceğiz. Şunu öncelikle belirtmek isteriz ki, liselerde web tasarım bölümü ne yazık ki yoktur ancak kısmen de alakası olan bölümler mevcuttur. En çok alakalı 2 bölüm ise “Sanat ve Tasarım” ve “Bilişim Teknolojileri” bölümleridir. “Ahşap Teknolojisi (Mobilya ve İç Mekan Tasarımı)” ve “Grafik ve Fotoğraf” bölümleri ise kısmen de alakası olan bölümlerdir. Ayrıca, sonraki yazılarımızda üniversitelerde web tasarım bölümü konusuna da değineceğimizi şimdiden belirtmek isteriz.
Web tasarım şirketleri, markaların ve firmaların dijital dünyadaki web tasarım ihtiyaçlarını karşılayan şirketler olarak öne çıkmaktadır. CREAMIVE Web Tasarım Ajansı olarak, firmaların web tasarım, web yazılım, seo, kurumsal yazılım ve sosyal medya konularındaki ihtiyaçlarına kreatif çözümler aramakta ve markaların dijital dünyadaki başarılarını artırmaktayız. Bu yazıyı okuduğunuza göre Google’da ya da internette web tasarım şirketleri konulu araştırmalar yapmakta olduğunuzu varsayıyoruz. Web tasarım şirketi ararken, kreatif ve kurumsal çözüm sunabilen şirketlere ağırlık vermenizi tavsiye ederiz. CREAMIVE’in açılımının Creative Media olduğunu da belirterek yazımıza devem etmek isteriz.
Verilerinizin ve varlıklarınızın tümünü kaybederseniz ne yaparsınız? Cevaplar aşağıda.
Bir proje üzerinde saatlerce çalıştıktan sonra yanlışlıkla tüm çalışmanızın silmeniz ve verilerinizin geri getirilemez olması hiç başınıza geldi mi?
Hiç kimse bu duyguyu yaşamak istemez. Bu nedenle web tasarımcıları ve bilgi işlem profesyonellerinin bu tür senaryolardan kaçınmak için müşterilerini veri kullanımı ve yedeklenmesi konusunda eğitmeleri önemlidir.
Blog sahiplerinin içeriklerinde dikkat etmesi gereken en önemli ayrıntılardan birisi de belirleyecekleri başlıklardır. Başlıklar, öncelikle dikkat çekici olmalı ve ayrıca içerik hakkında fikir vermelidir. Başlığa bakan okuyucu, hem içerik hakkında fikir edinebilmeli, hem de içeriği merak etmelidir. Yani en ideal başlık, okuyucu açısında fikir veren ve merak uyandıranlardır. Başlıklar genel olarak konuyu yansıtacakları için beş veya altı kelimeden fazlası uygun görünmemektedir; ancak konu kapsamlı ve içerikte uzunsa, belki alt başlıklar oluşturulabilir ve söylenmesi gerekenler orada ifade edilir.
Instagram fotoğrafların mobil uygulama benzeri öne çıkması için sitesini basitleştirdi
Instagram, bu haftanın sonuna kadar 300 milyondan fazla kullanıcısının erişebileceği daha hızlı ve daha zarif sitesini ortaya çıkaracak.
Zaman zaman tüm yaratıcı kişilerin yaratıcı vizyonlarını tazelemesi ve eserlerine farklı açılardan bakması gerekir. Özellikle de çok zaman ve çaba harcandığında kendi eserinizi değerlendirmenin oldukça zor olduğunu kabul edin.
Kendimizi iş akışına kaptırdığımızda taze bir bakış açısını kaybetme eğilimi taşırız ve bu durum bizi yeni çözümlerden uzaklaştırır.